Yobit

Yobit: uitgebreide uitleg over deze cryptocurrency exchange [2022]

Yobit is een grote exchange waar je kunt handelen in allerlei cryptovaluta. We leggen in dit artikel uit, hoe je kunt handelen via deze exchange en wat de mogelijkheden zijn voor jou als trader!

Yobit
Ons cijfer

4,5/5

Yobit

Lees de uitgebreide review over de grote exchange Yobit.

Lees de uitgebreide review over de grote exchange Yobit.

Yobit: registreren om te kunnen beginnen

Het registreren bij Yobit is in een handomdraai gedaan. Er wordt enkel gevraagd om een e-mailadres, je naam en een wachtwoord. Tijdens het registreren viel ons wel iets vreemds op: het opgegeven gmail-adres mocht geen punt bevatten. Dit hadden we nooit eerder gezien. Gek genoeg kwam het bevestigingsmailtje van onze registratie wel in ons postvak, dus er was niets aan de hand. Wel kunnen we ons voorstellen dat dit voor verwarring kan zorgen. Aandachtspuntje dus voor Yobit, waar men dit misschien wel aan zou kunnen passen.

In de e-mail moest er vervolgens op de ingesloten activatielink worden gedrukt, waarna je op de inlogpagina terecht kwam. Daar kunnen de inlog-gegevens worden ingevuld, en er wordt per e-mail een extra code verzonden (2FA). Deze code kun je ophalen door op de link te drukken die je per e-mail krijgt. Wanneer je alles juist hebt ingevuld, kom je op de exchange.

Yobit review: Onetime's oordeel

Qua aanbod is Yobit groots te noemen. Het aantal handelsparen is enorm. Daarvoor hoef je bijna niet uit te wijken naar een andere exchange. Voorts is het betrekkelijk eenvoudig om een munt te vinden in het grote assortiment.

Voor liefhebbers is er ook een actief Telegram kanaal actief met meer dan 80.000 gebruikers.
Enkele grote review netwerken (o.a. Cryptopotato en Cryptonews) hebben een positieve ranking voor deze exchange.

Mocht je bij yobit een cryptomunt missen die nog niet verhandelbaar is, dan is er de mogelijkheid om een cryptomunt voor te stellen. Dit is erg mooi om te zien. Je hebt de keuze om dit tegen een betaling te doen, maar het kan ook gratis. Uiteraard maak je bij en betaling meer kans.

Gebruiksvriendelijkheid

Handelen bij Yobit is ietwat beperkt. Verwacht geen instrumenten die je bij andere exchanges wel ziet. Het is erg minimalistisch. We kunnen ons voorstellen dat dit een verademing kan zijn voor de beginnende trader. Qua gebruiksvriendelijkheid laat het niets te wensen over. De vormgeving doet ons echter denken aan een website die een paar jaar terug in de tijd gaat. Maar dat is enkel smaak.

Daar we legio negatieve reviews op het web tegenkomen over deze exchange, hebben we zelf geen problemen ervaren. We hebben veel gehandeld, gestort en uitbetaald. En alles verliep naar wens. Geen vertragingen, geen tegoeden die verdwenen. Gewoon zoals we dit ook bij andere gerenommeerde exchanges gewend zijn.

Support

Niet geheel onbelangrijk is de aanwezigheid van een supportafdeling. Daar we hier ietwat sceptisch tegenover stonden, doordat er een chat ontbreekt, konden we snel antwoord krijgen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ook werden onze vragen naar tevredenheid behandeld. Ze zouden er overigens wel goed aan doen, om iets meer contactdetails te vermelden, ook voor de betrouwbaarheid.

Fees

De fees: bij Yobit kun je geen korting krijgen door het staken van munten. Wel krijg je een klein percentage cashback in de vorm van YOTRA bij alle btc paren. De handelsfees marktconform, en zelfs iets lager. De uitbetalings-fee is wel iets aan de hoge kant. In vergelijking met Binance, betaal je het dubbele aan fee wanneer je bitcoin uitbetaald.

Yobit is een prima plek om te handelen. Ze kunnen goed mee komen met andere grote exchanges.

Registreren Bij Yobit
Registreren bij Yobit

Beveiliging op orde bij Yobit

Via account > settings kom je terecht op de pagina waar je een extra beveilingsmaatregel in kunt stellen. Tijdens het inloggen moet deze code worden gegenereerd via de Google Authenticator app. Daarvoor dien je allereerst de app te downloaden. Vervolgens scan je de QR-code. De code die in de app verschijnt, vul je in.
Direct daarna krijg je de bevestiging dat de extra veiligheidsmaatregel aangemaakt is. Log je nu voortaan in, dan heb je de app nodig om de extra code te genereren.

Het is dus belangrijk de Google Authenticator app op de telefoon te bewaren, anders is inloggen niet mogelijk. Het overzetten van de Google Authenticator app op een nieuwe telefoon is niet mogelijk. Als je gegevens over wilt zetten, dan moet je allereerst 2FA uitschakelen met de oude telefoon. Daarna herhaal je het proces zoals hierboven beschreven voor je nieuwe telefoon.

Mocht je het idee hebben dat er een hack heeft plaatsgevonden, dan is er een soort noodknop. Deze knop zorgt dat uitbetalingen worden bevroren en je de schade kunt beperken. Het valt overigens niet te hopen dat dit ooit het geval zal zijn. Zoals we het nu zien heeft Yobit de beveiliging prima op orde.

Verifiëren bij Yobit?

Bij de meeste exchanges moet je je tegenwoordig legitimeren. Dit om verschillende redenen. Zeker die in Nederland gevestigd zitten. Bij Yobit is het niet nodig jezelf te legitimeren. Ook niet op het moment dat je grotere bedragen wilt uitbetalen of storten.

2FA Inschakelen
2FA inschakelen

Is Yobit betrouwbaar?

Yobit is een grote aanbieder op het gebied van handelen met cryptocurrencies en men doet er alles aan om indringers buiten de deur te houden. Men heeft hier speciale algoritmes voor om dit tegen te gaan.

De registratie van deze exchange ligt in Panama, waar het is opgericht door een groep onafhankelijke Europese developers. Het bedrijf heet: YoBiCrypto Corp. 0801-3254, Panama City, Plaza 2000 Tower, Calle 50, Panama.

De exchange is al sinds 2014 live en is in al die tijd nog nooit het doelwit geweest van een hack.

Persoonlijke gegevens, alsmede transacties, worden binnen de muren van Yobit gehouden. Yobit heeft geen historie met hacks en dat willen ze graag zo houden. Vooralsnog hebben we ook geen negatieve verhalen gehoord!

Op het internet zien we veel reviews over deze exchange. Opvallend is ook het aantal negatieve reviews. Echter zien we dit ook bij andere exchanges. Niet iets om ons direct zorgen over te maken dus.

Het is belangrijk om te weten dat Yobit in de top 10 van exchanges staat qua hoeveelheid handel per dag. Deze informatie kun je hier ook zelf vinden: https://coinmarketcap.com/rankings/exchanges/

E Wallets
e-wallets

Storten om te beginnen met handelen

Bij steeds meer exchanges kun je tegenwoordig geld storten met behulp van een creditkaart of iDEAL. Deze plannen liggen ook klaar voor Yobit. Vooralsnog is het enkel mogelijk om een storting te doen in cryptogeld. Anderzijds kun je met een omweggetje USD storten, door gebruik te maken van e-wallets' Perfectmoney of Payeer.

E-wallets

Payeer, alsook Perfectmoney kun je vergelijken met Paypal. Deze wallets dienen als een soort betalingsbrug -tussen je bankrekening en in dit geval – de exchange. Deze wallets zijn voorzien van een eigen wisselkantoor. Dit zorgt dat je als gebruiker gewoon euro's kan storten in je wallet, waarna ze in bijvoorbeeld USD worden omgewisseld. Gebruik je een van deze wallets, dan betaal je daar voor. Yobit rekent zelf geen kosten voor een storting.

Storten Van Bitcoin
Storten van bitcoin

Bitcoin storten

Ons advies is om bitcoin te storten. Deze munt stelt je in staat een heleboel andere munten mee aan te kunnen schaffen.

Onetime koopt standaard haar bitcoin via Bitvavo. Alhier kun je bitcoin kopen met iDEAL. Vervolgens kun je het daar laten staan. Een andere mogelijkheid is door het te versturen naar een extern adres. Als je via Bitvavo een hoeveelheid bitcoin op wilt sturen naar Yobit, neem je de volgens stappen:

  • Ga naar ‘wallets'
  • Zoek bitcoin op in het lijstje (BTC)
  • Klik achter BTC op het plusje (deposit)
  • Het adres van je Yobit account kan worden gekopieerd Bitvavo. Ook is er de mogelijkheid om de QR-code te gebruiken
  • Als de transactie via Bitvavo geslaagd is, duurt het even opdat bitcoin de wallet van Yobit bereikt heeft
  • Je kunt dit proces in de gaten houden via jouw wallet, door bij ‘pending deposits' te kijken.

Als jouw bitcoin (BTC) ontvangen is verdwijnt hij bij de status ‘pending' en komt hij in jouw wallet te staan. Vanaf dit moment, ben je in staat om ook andere munten (altcoins) aan te schaffen via de exchange van Yobit. Het is goed om te weten dat Yobit zelf geen invloed heeft op de transactiesnelheid. De snelheid van storten heeft echter te maken met de bitcoin blockchain.

XRP Aankopen
XRP aankopen

Handelen bij Yobit: het stappenplan

Via 'trade' kun je een andere munt aankopen. Uiteraard is het noodzakelijk een munt in het bezit te hebben, waarmee je kunt handelen. Via Yobit kun je met 8 verschillende handelsparen aan de slag: BTC, ETH, DOGE, YO, WAVES, USD, RUR & USDT. Aangezien we bitcoin in bezit hebben, klikken we bij het tabblad ‘market' op BTC. Vervolgens komen alle mogelijke handelsparen in beeld.

  • Stel dat je graag ripple aan wilt schaffen, dan kun je zowel op ripple als XRP (de afkorting) zoeken. Vervolgens dien je hierop te klikken om te kunnen handelen.
  • Voor een aankoop, moet je kijken onder ‘buy'. Daar wordt standaard een aankoop van 1 stuk ingevuld, met de laatste prijs.
  • Om een order te plaatsen, vul je het gewenste aantal munten in.
  • Vervolgens kies je de koers die je hiervoor wilt betalen. Let wel op, want de prijs is in BTC.
  • De aangekochte altcoin, komt vervolgens in jouw wallet te staan.

Stel dat er geen verkoper is voor jouw order, dan blijft de order net zo lang staan, totdat er een verkoper is gevonden. Je zou de order kunnen annuleren omdat je daar niet op wilt wachten, of niet het risico wilt lopen mis te grijpen. Vervolgens zou je de ‘buy' order opnieuw kunnen invoeren.

Beperkt maar overzichtelijk

Bij Yobit is het enkel mogelijk om een aankoop te doen via een zogenoemde limiet-order. Een market-order kun je hier dus niet uitvoeren. En ook is er het gemis van enkele opties als een stop-loss. Voorts is het niet mogelijk om met een druk op de knop voor een bepaalt aantal procenten een munt aan te kopen. Anderzijds te verkopen. Grote voordeel is dat je door de beperkte mogelijkheden niet helemaal het overzicht kwijtraakt.

Coins Info
Coins info

Coins info

Wil je wat meer informatie over de verschillende munten, dan is het goed om te weten dat Yobit een opsomming heeft gemaakt van alle munten. Hier kun je inzage krijgen in o.a.: maximale coin supply en gebruikte algoritme. Ook zijn er per munt links toegevoegd naar Bitcointalk en Github. Handig als je iets meer de diepte in wilt gaan.

Uitbetalen

Om uit te kunnen betalen, is het veelal makkelijk om de altcoin die je wilt verkopen, om te zetten in bitcoin. Hiervoor plaats je een ‘sell order'. Dit werkt hetzelfde als bij een ‘buy'. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke koers behalen.

Nadat jouw munt is verkocht voor bitcoin, kun je ervoor kiezen BTC te laten staan, maar er zijn meerdere mogelijkheden:

  • je wilt jouw cryptomunten, graag op een veilige plek hebben (o.a. offline wallet)
  • je wilt ze naar een wallet sturen, om vervolgens om te laten zetten in ‘fiatgeld' (Dollar of Euro)
  • versturen van bitcoin (of andere munt) naar een andere exchange om daar te handelen in een munt die bij yobit niet aanwezig is.

Om jouw munten te versturen naar een andere exchange of wallet, ga je naar ‘wallet'. Daar zie je al jouw bezittingen staan, waarna je op het min-teken achter de gewenste munt klikt.

Vanuit daar geef je het adres op van waar je het naartoe wilt sturen. Om achter het adres te komen, druk je bij de gewenste exchange of wallet op ‘deposit', om achter het adres te komen. Ook stel je de hoeveelheid BTC in die je wilt versturen. Er worden per cryptovaluta verschillende fees gerekend voor een uitbetaling.

De status van de uitbetaling (witdrawal) kun je zien door bij ‘pending withdrawal' te kijken. Wanneer deze hier helemaal compleet is, zal het niet meer lang duren voordat hij is aangekomen op de gewenste exchange of wallet.

Fees bij Yobit

Je kunt de kosten bij Yobit onderverdelen in drie categorieën: stortingen, handelen & uitbetalingen.

  • Stortingen: deponeer je bitcoin of USD in de Yobit wallet dan worden daar geen kosten voor in rekening gebracht
  • Handelen: bij Yobit hanteren ze een vast fee-model. Men maakt geen verschil tussen makers of takers. Er wordt maximaal 0,20% in rekening gebracht bij een trade.
  • Uitbetaling: stel dat je bitcoin wilt verplaatsen naar een andere wallet, dan moet je ook hier een fee voor betalen. Standaard moet je 0.0012 btc betalen.
Cryptotalk.Org
Cryptotalk.org

Crypto verdienen

Bij Yobit hebben ze een pony spel, een soort kamelenrace. Onder de noemer Yopony, kun je tot 100x je inzet verdienen. Het spel kun je op vastgestelde tijden spelen. Erg grafisch en spannend is het spel verder niet, maar wel geinig.

Daarnaast kun je deelnemen aan het Cryptotalk programma, waarmee je 1000 satoshi per post verdient. Daarvoor moet er een post worden gemaakt op het forum van Cryptotalk van ten minste 100 woorden en van redelijke kwaliteit. Er kan maximaal 30 keer per dag gepost worden.

En tot slot kun je Freecoins oppikken. Dit principe kun je vergelijken met een bitcoin faucet, zoals Cointiply dat ook is. Regelmatig worden -vooral- onbekende munten geplaatst die je als gebruiker op kunt pikken. Het gaat hier om kleine hoeveelheden free coins, maar is toch leuk om een klein beetje diversiteit in je portefeuille te creëren.

Bericht Van Support Binnen 4 Minuten
Bericht van support binnen 4 minuten

Chat & support

Je kunt op verschillende manieren extra informatie inwinnen. Wanneer je gebruiker bent, kun je bijvoorbeeld de chatbox raadplegen om andere gebruikers om hulp te vragen. Daarvoor moet je minimaal 0.001 btc houden om toegang te krijgen. Dit hebben ze prima gedaan, zodat niet iedereen de chat vol komt spammen met onzin. Buiten de chat om, is er een optie om het FAQ te raadplegen. Al is deze vrij summier, dit had wat uitgebreider gemogen.

Een laatste optie is om support in te schakelen. Er is helaas geen chat aanwezig. Je kunt enkel contact krijgen door een formulier in te vullen. Zodoende wordt er een ticket aangemaakt en daar krijg je ook netjes een bevestigingsmail van. Iedere ticket zou binnen 24 uur moeten worden afgehandeld. Uiteraard hebben we de proef op de som genomen om een vraag te stellen over het storten van cryptogeld.

De snelheid waarop gereageerd werd, verraste ons eerlijk gezegd. Binnen 4 minuten kregen we een mailtje terug met daarin het antwoord. En goed om te weten is dat het antwoord ook prima was.

Veelgestelde vragen over Yobit

Beschikt de exchange Yobit over een eigen app?

Vooralsnog heeft Yobit enkel een App voor Android gebruikers.

Waar is Yobit gevestigd?

Yobit zit officieel in Moskou, Rusland gevestigd.

Is Yopony een eerlijk spel?

De uitkomsten van dit spel worden door een random number generator gegenereerd. Echter is onduidelijk of er een orgaan is die de eerlijkheid van dit spel kan garanderen. Wel krijgen we de uitbetalingen netjes binnen en heeft het er alle schijn van eerlijk te zijn.

Kun je via Yobit uitbetalen in euro's?

Op dit moment kun je enkel uit laten betalen in crypto.

Is Yobit al eens slachtoffer geweest van een hack?

Er hebben tot de dag van vandaag geen hacks plaatsgevonden bij deze exchange.

Heeft Yobit een eigen muntje?

Jazeker, de Yobit Token (YO) is de eigen munt van deze exchange.

Kun je bij Yobit traden met een bot?

Het is mogelijk om middels een bot te handelen bij Yobit. Een voorbeeld van een dergelijke bot is 3comma's.

Wat is de minimale leeftijd om te mogen handelen bij Yobit?

Je kunt vanaf 18 jaar of ouder handelen bij Yobit.

Hoe kun je je account deleten bij Yobit?

Het is niet mogelijk je account te deleten bij Yobit. Gewoonweg niet gebruiken is de enige manier.

on air