Poker Kampioenen WCOAP

Team Nederland triomfeert in WCOAP 2024

Het World Championship of Amateur Poker (WCOAP) in Nottingham heeft Nederland opnieuw een glorieuze overwinning opgeleverd in het Team Championship 2024. Het Nederlandse team, bestaande uit Andreas Kappert (captain), Stefan Fischer, Darren Besselink en Jeroen Dollee, wist het kampioenschap op overtuigende wijze binnen te slepen. Na twee intensieve dagen vol pokeractie in verschillende spelvormen, waaronder Texas Hold'em, Pot-Limit Omaha en PLO8, kon niemand meer om Nederland heen. De overwinning markeert een prachtige comeback van Team Nederland, dat in 2019 ook al de titel wist te pakken.

Armijn geplaatst in Casino Spellen door Armijn Meijer
op 5 oktober 2024
Poker Kampioenen WCOAP
Team Holland

De weg naar succes

Vanaf de start van het toernooi zette Nederland de toon. In de eerste drie fases van het kampioenschap namen de vier spelers het tegen elf andere landen op in verschillende sit & go's en heads-up wedstrijden. Elke ronde leverde cruciale punten op voor het klassement, waarbij Nederland gestaag omhoog klom en haar voorsprong uitbouwde met pokeren.

Stefan Fischer, het boegbeeld van Team Nederland en een bekende naam binnen de Onetime community, speelde een belangrijke rol in het team. Met zijn uitgebreide ervaring in Pot-Limit Omaha en zijn vastberadenheid om de trofee terug naar huis te brengen, toonde Fischer zijn klasse op de belangrijkste momenten. Zijn prestaties in de PLO-rondes zorgden ervoor dat Nederland altijd een stapje voor bleef op de concurrentie.

Captain Andreas Kappert had de eer om dit getalenteerde team aan te voeren, en met een mix van pure vaardigheid, enthousiasme en een flinke portie geluk leidde hij Nederland naar de top. Kappert deelde voorafgaand aan het toernooi al zijn vertrouwen in het team: “Met deze line-up denk ik (in mijn eigen bescheiden mening) dat we de perfecte combinatie hebben van pure vaardigheid, onbeperkt enthousiasme en bovenal een flinke dosis geluk.”

Speel legaal online poker

Logo GG Poker

GGPoker

€100 in beloningen of tot €250 stortingsbonus
Logo Unibet

Unibet

5x €2 Hexapro tickets + €250 Playtrough bonus

Eindstrijd en de gouden medaille

Op de laatste dag van het WCOAP 2024 stond alles in het teken van de afsluitende Multi Table Tournament (MTT). Met nog enkele cruciale punten te verdelen, bleef Nederland ijzersterk presteren. Terwijl Zwitserland en Wales probeerden terrein goed te maken, wist Team Nederland hun voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. Het was duidelijk: niemand zou Nederland meer inhalen.

De mannen mochten dan ook trots de gouden medaille in ontvangst nemen, terwijl Zwitserland genoegen moest nemen met het zilver. Wales pakte het brons en kon zich gelukkig prijzen met de titel van wereldkampioen aan de bar. Dit is wel even wat anders dan online pokeren.

Aankomst Poker Mannen

De helden van team Nederland

Laten we de sterren van Team Nederland niet vergeten. Darren Besselink, volgens captain Kappert "onze meest verborgen, geheime wapen in No-Limit Hold'em", speelde als een ninja en veroverde chips als geen ander. Jeroen Dollee, de eerste van onze PLO-sterren, had één missie: de APAT-trofee mee naar huis nemen, en hij faalde niet in zijn taak. Stefan Fischer, al jarenlang een vertrouwd gezicht in het Nederlandse APAT-circuit, bewees opnieuw waarom hij zo'n belangrijke schakel is in het team. En ten slotte Andreas Kappert, de kapitein van deze formidabele groep, die zijn team naar de overwinning leidde met dezelfde vastberadenheid als in 2019. Zoals Kappert trots zei: “Zo staan we hier, klaar om te strijden... maar bovenal, klaar om een geweldige tijd te hebben en oude vrienden weer te zien.”

De overwinning gevierd door de Onetime Community

In onze eigen Onetime poker-app werden de updates van het WCOAP Team Championship op de voet gevolgd. Het voelde bijna alsof we er zelf bij waren, terwijl onze eigen Stefan Fischer ons land naar de overwinning hielp. De vreugde in de community was groot en felicitaties stroomden binnen: “Volgend jaar gaan we voor back-to-back winst, pokerkampioenen!”

Gefeliciteerd, Team Nederland, en vooral onze eigen Onetime-held Stefan Fischer! Op naar meer glorieuze momenten in de toekomst!

#Shuffleupanddeal

on air