In de jaren dat ik nu meeloop in het wereldje van de roulette, heb ik diverse goede spelers ontmoet. Ze gebruiken allemaal hun eigen strategie en plaatsen hun inzetten. Er zijn er best wel een paar bij waarvan je denkt; heee, dat is zo gek nog niet!
Ik zal eens opsommen wat ik me nog kan herinneren.
Een zekere dag komt een speler naast me zitten, gooit vijftig euro in de Megastar en zet twee puntjes carre op 22/23/25/26. Op de 23 en de 25 zette hij een pleintje.
Vervolgens ging hij aan de bar een broodje eten en koffie drinken. Hij deed dit relaxed want hij had zijn inzet met de repeat knop vastgezet. Na een half uurtje komt hij terug en had van zijn 250 punten 320 punten gemaakt.
Later dacht ik daar nog eens over na en ik besloot om de volgende keer ook eens met vijftig euro zo te gaan spelen.
Want wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan deze manier van spelen?
Een paar voordelen op een rijtje zetten. De inzet is niet echt hoog dus schandalig verliezen ga je niet. Dat is een voordeel die je al kunt incalculeren voordat je nog moet gaan beginnen. Dus bibberend van de zenuwen op je stoel gaan zitten is er niet bij.
Het rendement bij een treffer is ook best wel aanzienlijk. Als de 22 valt dan heb je met vier punten inzet 18 punten terug. Valt de 26 dan heb je ook 18 punten.
Valt echter de 23 of de 25 dan pakt de speler 54 punten. Dat is met een inzet van vier punten verdeeld over vier nummers helemaal geen slechte investering.
Maar wat ik nu best wel opmerkelijk vindt van deze speelwijze is hoe de nummers die gespeeld worden zich bijna kruislings op de roulette ketel bevinden.
In tegenstelling tot een nummer met buren spelen, de kleine of grote serie of orfanelli, speelt de speler geen nummers die naast elkaar liggen. Hij kiest juist nummers die keurig verspreid tegenover elkaar liggen.
Met 1 puntje dek je op 22/23/25/26 vier nummers af die bijna precies tegenover elkaar liggen.
Iets om over na te denken want bij elke worp zit je in elk geval steeds in de buurt van waar de bal terechtkomt.
Ik heb het nu een paar keer gespeeld en ben steeds met een klein winstje weer weggegaan. Aanbeveling als je rustig wilt spelen, zonder gestress, en een prima manier om je bankroll niet aan gruzelementen te gooien.
Er zullen natuurlijk best dagen bij zitten, dat deze nummers wat minder aanwezig zullen zijn, maar dat compenseert zich de volgende sessie absoluut wel weer.
De tweede manier van spelen vond ik ook wel opmerkelijk.
De speler ging steeds drie beurten een soort van Martingale op een kleur. Lukte dat niet dan begon hij weer van voren af aan.
Dus meer dan drie keer ”dubbelen” deed hij niet.
Maar nu het bijzondere. Hij speelde steeds met 1 pleintje het laatstgevallen nummer erbij. Viel bijvoorbeeld de 10 dan speelde hij weer de 10 met 1 plein en hij speelde op de tegengestelde kleur (rood) twee punten.
Viel nu bijvoorbeeld de 33 dan had hij niks, geen prijs. Maar nu ging hij die 33 met 1 plein spelen en zette vijf punten op rood, was het weer niks ( de 15 viel bijvoorbeeld ), dan ging er weer 1 pleintje op de 15 en elf punten op rood.
Het verdubbelen volgens Martingale had hij dus ietsje aangepast.
Was er nog steeds geen resultaat (hij bevond zich middenin een serie zwarte nummers), dan was er geen paniek, maar begon hij op kleur (rood) gewoon weer met twee punten.
Plus steevast het laatstgevallen nummer.
Ik begon een gesprekje met hem en hij wist me te vertellen dat dit een redelijk veilige manier van spelen is. Immers in tegenstelling tot het standaard Martingale spel doe je geen absurde inzetten. Je hebt je eigen begrenzingen.
En er komen natuurlijk series voorbij dat het allemaal lekker mee gaat zitten. De kleuren vallen goed en als er op een gegeven moment repetities komen is het natuurlijk helemaal prachtig.
Zelf heb ik het ook diverse keren gespeeld en inderdaad de bietenbrug zul je niet snel opgaan. Je zult eerder met een winstje weer afsluiten. Misschien beter gezegd: de kans om te verliezen heb je op deze manier aardig naar beneden gehaald.
Dat vind ik persoonlijk wel weer een geruststelling. Je kunt gaan spelen met in je achterhoofd het besef dat je weliswaar geen vermogen zult winnen, maar toch ook weten dat de kans je op winst komt zeer aanzienlijk is.