Mythical Games – een nieuw gamingbedrijf – heeft onlangs $16 miljoen dollar weten op te halen voor de financiering van een gameproject gebaseerd op blockchain technologie. Het allereerste spel uit de koker van Mythical Games moet begin volgend jaar in première gaan en zal draaien op de EOS-blockchain.
Het doel van de makers is om verzamelde objecten helemaal tot de speler zijn eigendom te laten behoren. Hiervoor wordt blockchain technologie gebruikt, wat ervoor zorgt dat het eigendom niet kwijt kan worden geraakt. Bovendien zijn de huidige games afhankelijk van servers en kan een ontwikkelaar failliet gaan. Deze zorgen heb je als speler straks niet meer met de komst van een op blockchain gebaseerde game.
Mythical Games bestaat uit een ervaren team van game-ontwikkelaars met een gedeelde passie voor het op de markt brengen van innovatieve spelconcepten. Het grote doel is om producten te ontwikkelen van grote kwaliteit met als onderliggende technologie, de van de blockchain. Met onder andere voormalig werknemers van game studio Blizzard en Activision zal het bedrijf de huidige gaming-markt proberen op te schudden met nieuwe, innovatieve spelconcepten.
Naast het creëren van eigen innovatieve spelconcepten stelt het Mythical-platform andere ontwikkelaars in staat games te bouwen op de EOS blockchain. Volgens Mythical Games zal het platform videomakers, ontwikkelaar en spelers dichter tot elkaar brengen. Mythical Games gelooft dat er een nieuw tijdperk zal aanbreken van games waarbij echt eigendom van digitale assets en verifieerbare schaarste de belangrijkste peilers zijn.
De games zullen gebruikmaken van zogenaamde decentale apps', ook wel dApps genoemd en in dit geval op de EOS blockchain. EOS wordt vaak vergeleken met Ethereum, maar met het grote verschil dat het de schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid wil vergroten ten opzichte van Ethereum. Mythical Games is niet de eerste met dit concept spel, aangezien Decentraland al eerder kwam met een soortgelijk concept. Decentraland kan het best worden vergeleken met The Sims en Second Life. In de virtuele wereld van Decentraland kunnen gebruikers applicaties maken om er winst uit te halen, of gewoon voor het plezier. De virtuele wereld bestaat uit stukken grond en deze zijn te koop door met MANA te betalen, een eigen virtuele munt.