Pokerboek

Het verhaal achter ons succesvolle pokerboek

Als gepassioneerd pokerspeler heb ik altijd al de behoefte gehad om mijn kennis en ervaring te delen met anderen. Samen met drie collega's heb ik daarom het boek "Poker voor Beginners" geschreven, dat in 2006 werd uitgebracht op het hoogtepunt van de Nederlandse pokerhype.

Tot onze grote vreugde werd het boek een onmiddellijk succes, met meer dan 15.000 verkochte exemplaren en een vervolg dat snel volgde. Maar wat levert het schrijven van een pokerboek eigenlijk op?

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 10 mei 2023
laatste update: 11 mei 2023
Pokerboek
Armijn Poker
Armijn op de Master Classics

Hoe wij de Nederlandse pokerwereld veroverden: het verhaal achter ons succesvolle pokerboek

In het najaar van 2005 werd Nederland getroffen door een ware pokerhype. Overal waar je keek, waren er mensen die het spel speelden en erover praatten. Voor ons, als trotse oprichters van een bloeiende pokercommunity website, waren deze tijden een droom die uitkwam. We waren aanwezig bij radioshows en televisieprogramma's en onze naam was bekend in de wereld van het pokerspel.

Onze droom was om poker nog populairder te maken en mensen te laten zien hoe geweldig dit spel is. We reisden de hele wereld over en beleefden onze eigen 15 minuten van roem. Toen werden we benaderd door een uitgeverij in Baarn die ons vroeg of we een pokerboek wilden schrijven. Voor ons was dit een geweldige kans om onze kennis en ervaring te delen en ons stempel te drukken op de Nederlandse pokerwereld.

We hoefden niet lang na te denken over het aanbod. Een eigen boek schrijven was de kers op de taart van onze avontuurlijke reis in de pokerwereld. We grepen deze kans met beide handen aan en schreven "Poker voor Beginners".

Dit boek werd een groot succes en leidde tot een vervolg, "Poker voor Beginners Deel 2". We zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan de populariteit van poker in Nederland en we hopen dat onze boeken anderen hebben geïnspireerd om het spel te ontdekken en er net zoveel van te genieten als wij.

Poker Voor Beginners Deel 2
Deel 2

Hoe een uitgeverij ons hielp om succes te maken met ons eerste pokerboek

Ik kan me dat ene moment nog zo goed herinneren: we zaten op het hoofdkantoor van uitgeverij Tirion Sport in Baarn en hadden een gesprek met de directeur. Hij legde ons uit wat een uitgeverij allemaal voor ons zou kunnen doen. Van het controleren van de tekst en foto's tot het verzorgen van de opmaak, verkoop en reclame.

Onze taak was simpel: we moesten alleen een tekst opleveren over hoe je als beginner moest pokeren.

En daar stond tegenover dat we maar liefst 10% van de netto opbrengst zouden krijgen, wat neerkwam op ongeveer 1 euro per boek. Dat was natuurlijk niet veel geld, maar het ging ons vooral om de naam en faam die we ermee zouden maken. Bovendien zagen we het als een makkelijkere manier om als schrijver van een boek binnen te komen bij de media en zo onze website te promoten.

Pokerboek vol succes: het verhaal achter ons onverwachte avontuur

Het uitbrengen van ons eerste pokerboek was niet alleen een geweldig succes qua verkoopcijfers, maar ook op andere vlakken. Het opende deuren naar verschillende mediaprogramma's waarin we mochten vertellen over ons boek en onze website.

Daarnaast hadden we een fantastische deal weten te sluiten met een pokeraanbieder die ons boek sponsorde en ons betaalde voor elke klant die we naar hun platform brachten.

Maar de grootste verrassing kwam nog: de CD-rom met de pokerquiz die we in het boek hadden gestopt, bleek een gouden zet te zijn. Het bracht ons niet alleen extra inkomsten op, maar ook een grotere naamsbekendheid.

Na het uitbrengen van deel 2, begon de pokerhype langzaam te vervagen. Maar achteraf gezien was de timing van ons eerste boek een geniale zet en vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

Jonge Armijn
15 minutes of fame

Een jongensdroom uitgekomen

Jaarlijks ontvingen wij onze royalty's en op een gegeven moment kregen we ook geld van de verkochte digitale versies, wat toen nog helemaal nieuw was.

Het uitbrengen van ons eerste pokerboek was een jongensdroom die we konden afvinken van onze bucketlist. Maar toch kriebelde er nog iets en daarom heb ik, als medeauteur, in 2021 het boek "Hoe versla je het online casino" op de markt gebracht. Ruim 15 jaar later brachten we weer een boek uit, maar deze keer brachten we het zelf uit met behulp van uitgeverij Palmslag.

Je merkt dat boeken verkopen en lezen veel minder van deze tijd zijn dan vroeger. Het internet heeft veel terrein gewonnen en mensen lezen simpelweg minder en willen geen papieren boek meer in de boekenkast hebben staan.

Je moet geen schrijver worden voor het geld, maar omdat je het leuk vindt. Het kost veel tijd maar creëert een permanent plekje in de geschreven geschiedenis!

Alles over poker

Wat zijn jouw pokerverhalen?

Onze pokerpartners

Logo Unibet

Unibet

5x €2 Hexapro tickets + €250 Playtrough bonus
Logo GG Poker

GGPoker

De grootste pokerroom ter wereld
on air