De 10 duurste cryptocurrencies komen aan bod in dit artikel! Wanneer je van al deze cryptocurrencies er eentje in jouw bezit wilt krijgen, moet je op dit moment bijna 23 duizend dollar neerleggen! In vergelijking met de waarde van het huidige fiatgeld, is dit erg veel.
De waarde van deze cryptocurrencies komen tot stand door vraag en aanbod. Daar komt bij dat er van al deze munten maar weinig in omloop zijn, waardoor de prijs sneller zal oplopen dan een munt waarvan er 100 keer meer in omloop zijn.
De volgende 10 munten zijn op dit moment het duurst, waarvan enkele van deze munten ook in de top 10 Coinmarketcap staan.
In veel top 10 lijstjes komt de bitcoin voor. Of het nu is omdat hij door veel mensen wordt gezien als ‘de koning' van alle cryptomunten, of doordat hij nou eenmaal erg bekend is.
Bitcoin is op dit moment de duurste cryptocurrency. Er zullen er uiteindelijk maar 21 miljoen stuks van worden gedolven, waarvan een groot gedeelte reeds verdwenen is, doordat gebruikers onzorgvuldig met inloggegevens zijn omgegaan.
De waarde heeft gedurende de jaren vele pieken en dalen gehad. Op het hoogtepunt stond bitcoin boven de $20.000.
De populariteit neemt wel iets af, mede doordat de bitcoin minder goed gewerkt als werd gedacht. Dit komt door de hoge fees die moeten worden betaald. Deze fee gaat naar de miners toe. Het is de vraag of bitcoin in de toekomst beter zal functioneren.
Tot die tijd, blijft het een dure cryptomunt.
De koers op het moment van schrijven: $14.914
Bitcoin Cash is sinds 1 augustus 2017 het kleinere broertje van Bitcoin. Deze afsplitsing had destijds nogal wat voeten in aarde. Het was lastig om een meerderheid te krijgen voor deze afsplitsing. Uiteindelijk heeft het allemaal mogen plaatsvinden en was er nog even de vrees voor een koersdaling van de Bitcoin prijs. Dit bleek niet het geval. Sinds de lancering bleek Bitcoin Cash een groot succes, waardoor het tot een koers boven de $1.000 is gestegen!
Voordeel van Bitcoin Cash, is dat de transactiesnelheid aanzienlijk hoger is dan bij Bitcoin. Of het ooit de prijs van Bitcoin zal overstijgen, is de vraag. Als we enkele experts moeten geloven, zal deze munt populairder en dus duurder worden dan Bitcoin zelf.
Huidige koers vandaag de dag: $2.414
Ethereum kun je in de verste verte niet vergeljken met bijvoorbeeld Bitcoin. Deze coin heeft niet als doel om te kunnen fungeren als betaalmiddel. Ethereum is anders, het is een oplossing voor bedrijven om toepassingen te kunnen laten draaien op het Ethereum netwerk.
De technologie van Ethereum is uiterst geschikt hiervoor, in combinatie met het gebruik van smart contracts. Deze smart contracts stellen gebruikers in staat afspraken automatisch vast te laten leggen in deze contracten. Ethereum zal de toekomst veranderen is mijn mening.
Koers op het moment van schrijven: $1.231
Dash maakt gebruik van dezelfde technologie als Bitcoin, echter in een veel beter jasje. Hierdoor kunnen transacties instant worden gemaakt, zonder torenhoge transactie fees. Daarnaast kun je middels Dash semi-anonieme transacties verrichten. Het is een op privacy gerichte altcoin.
Voor de verdere groei van deze altcoin stopt men 10% van de miners fee rechtstreeks in de verdere ontwikkeling. Hierdoor kunnen ontwikkelaars worden betaald en wordt er genoeg geld verdiend om de munt te promoten. Dit laatste is uiteraard een dubieus iets!
Je kunt ze op dit moment kopen voor $1.087
Byteball Bytes is één van de duurdere cryptocurrencies en heeft in dit rijtje de meeste munten in omloop. Het concept achter Byteball Bytes is gebaseerd op blockchain technologie en stelt gebruikers in staat gegevens op een veilige manier op te slaan.
Byteball Bytes heeft een eigen currency met een unieke eigenschap. Bij het uitvoeren van transacties kunnen er allerlei voorwaarden worden opgesteld. Deze voorwaarden kunnen ervoor zorgen dat een betaling al dan niet wordt afgeketst.
Koers op het moment van schrijven: $716
Wil je ook handelen in deze, maar ook andere cryptocurrencies, open gratis een account bij een of meerdere van onderstaande brokers en exchanges!
Tijdens de introductie van Zcash steeg de koers al tot ongekende hoogtes. Het project had het grote publiek al achter zich staan, waardoor na de lancering de munt al flink steeg. Uiteraard kon een flinke correctie niet uitblijven.
Deze cryptomunt gebruikt eveneens blockchain technologie, maar is niet decentraal, maar juist centraal. Dit is opmerkelijk, aangezien cryptocurrencies juist zijn bedoeld om van iedereen te zijn. De toekomst zal dan ook moeten uitwijzen of deze op privacy gerichte cruptomunt een toekomst heeft.
Zcash ook aankopen? Dat kan voor $644
Veritaseum maakt gebruik van het Ethereum netwerk en is voornemens een decentraal netwerk voor kapitaalmarkten op te zetten. Op dit moment zijn al deze markten nog in handen van banken. Deze kunnen teveel invloed uitoefenen en dit heeft zijn weerslag op de prijs die moet worden betaald.
Veritaseum zal met smart contracts partijen overbodig maken. Het aantal stuks Veritaseum ligt op dit moment laag, met slechts 2 miljoen stuks in omloop.
Interesse in de aankoop van Veritaseum? Kopen op dit moment voor $ 433
Deze virtuele munt wil zich afzetten tegen andere cryptovaluta zoals Bitcoin. Het is geen altcoin te noemen, aangezien Monero een geheel eigen protocol heeft. Wel beschikt deze munt over een blockchain waarin transacties kunnen worden opgeslagen en dit gebeurt geheel anoniem.
Daarnaast is Monero interessant om te minen, aangezien er geen dure apparatuur voor nodig is. Deze decentrale munt lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan.
Een anonieme cryptomunt als Monero heb je al voor $421
Bitcoin Dark is het kleine opstandige broertje van Bitcoin himself. Daar waar Bitcoin probeert om wettelijke goedkeuring te krijgen en zo mainstream te worden, is dit voor BitcoinDark een ander verhaal. Deze cryptocurrency wil zich juist verder wegstoppen in de anonimiteit en is voorstander van een zo decentraal karakter als mogelijk.
Voor deze decentrale munt betaal je een prijs $351
Deze in 2017 in het leven gebrachte munt bracht in de eerste tien minuten na lancering al zo'n 300 miljoen dollar op. Het idee achter Gnosis is om een markt te creëren, waarbij voorspellingen over bepaalde gebeurtenissen nog beter in kaart kunnen worden gebracht.
Gnosis maakt gebruik van het Ethereum netwerk en zijn smart contracts. Gnosis moet het uiteindelijk mogelijk maken om iedere willekeurige gebeurtenis nog beter te kunnen voorspellen. De informatie die bijeen wordt gebracht door de community kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld (sport)weddenschappen.
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we kunnen wel vertellen wat de huidige waarde is, namelijk $344