Bitcoins Kompas

Cryptocoins - top 10 grootste stijgers 2018

Het afgelopen jaar maakte de wereld kennis met cryptocoins. Het leek de makkelijkste manier om jouw geld minimaal te verdubbelen.

In 2017 stegen enkele munten duizenden procenten en had je met minder dan €100 investering een bedrag met 6 nullen kunnen maken.
Voor dit jaar verwachten we wederom een flinke stijging voor wat betreft deze jonge markt. Middels dit artikel houden we je op de hoogte van de cryptocoins die het hardste stijgen in 2018!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 2 februari 2023
Bitcoins Kompas

Cryptocoins: grootste stijgers van 2018

Onderstaande cryptocoins hebben al een enorme stijging doorgemaakt, gemeten vanaf het begin van dit jaar. Mochten onderstaande cryptocoins deze stijging blijven volhouden, dan gaat het een heel mooi 2018 worden.

Overigens hebben we een selectie gemaakt van de cryptocoins die er toe doen.

Wil je ook handelen in de grootste stijgers open dan snel een account bij een crypto-exchange. Onderstaand een selectie van gecontroleerde aanbieders!

1. Dentacoin

Dentacoin is zoals de naam al doet vermoeden een coin gericht op tandartsklinieken. Deze coin wil het contact tussen kliniek en cliënt makkelijker en goedkoper maken. Dit kan door de technologie erachter, waardoor dure tussenpersonen overbodig zijn.

Naast het weghalen van tussenpersonen, kun je coins verdienen door deel te nemen aan enquêtes en door het schrijven van reviews. Op die manier wordt een tandartsbezoekje een stuk aantrekkelijker, maar vooral goedkoper.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 995%

2. Kucoin Shares

KuCoin Shares is een op ECR2 gebaseerde token die eigendom is van Kucoin. Kucoin is een opkomende exchange die deze speciale token in het leven heeft geroepen, met een aantal doeleinden.

Zo kun je deze coin gebruiken om korting te krijgen op de trades die je maakt. De korting wordt berekend aan de hand van het aantal KuCoin Shares dat je bezit. Aan de andere kant ben je d.m.v. deze token een klein beetje eigenaar van Kucoin. Je krijgt namelijk een percentage van de trades die door andere gebruikers worden gemaakt.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 207,50%

3. Aeron

Aeron richt zich op de luchtvaart, waarbij ze de missie hebben een groot probleem te tackelen: het aantal ongelukken verminderen. Op dit moment gebeuren er nog teveel ongelukken, aldus Aeron die voorkomen hadden kunnen worden.

Aeron wil met zijn altcoin alle gegevens met betrekking tot luchtvaart op een blockchain plaatsen. Dit kan informatie zijn over het aantal vlieguren van piloot x, of de status van een vliegbrevet. Door deze informatie op een blockchain op te slaan, wordt ervoor gezorgd dat er met deze informatie niet kan worden gesjoemeld.

Doordat er met behulp van deze altcoin juiste informatie beschikbaar komt, kunnen er ongelukken worden voorkomen.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 111,50%

Kucoin Shares
KuCoin Shares
Aeron
Aeron
Groestlcoin
Groestlcoin
Siacoin
Siacoin

4. Tron

Tron is voornemens de entertainmentindustrie te decentraliseren. Nu is deze industrie in handen van een aantal mensen. Hier wil Tron vanaf, door content beschikbaar te stellen voor iedereen en waarvan eenieder een klein beetje eigenaar is.

Door het decentraliseren van deze grote industrie wordt er flink in kosten bespaard. Daarnaast heeft Tron zijn eigen cryptomunt (Tronix), waarmee diensten over heel de wereld mee kunnen worden afgenomen. Deze Tronix tegoeden kun je voor ieder account gebruiken.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 110,40%

5. Siacoin

Siacoin wil met haar dienstverlening de concurrentie aangaan met cloudservice diensten zoals dropbox & google drive. Deze diensten zijn vooralsnog duur om te gebruiken, omdat er gebruik wordt gemaakt van grote dataopslag centra.

Siacoin wil een decentraal netwerk aanleggen, waarbij iedere gebruiker een stukje opslag van zijn computer kan uitlenen aan andere gebruikers. Hierdoor kan er flink aan kosten worden bespaard en kun je als uitlener geld verdienen. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van Siacoin. En door dit als voorwaarde te stellen, gaat de prijs van Siacoin omhoog.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 105,50%

6. Reddcoin

Reddcoin richt zich als één van de weinig cryptocoins op social media. Het idee is om cryptocoins toegankelijker te maken. Een mogelijkheid om dit te doen is via een koppeling op sociale media kanalen als Facebook & Twitter.

Reddcoin kan worden ingezet om transacties in Reddcoin te kunnen doen, tussen gebruikers. Daarnaast zou Reddcoin kunnen worden ingezet als een soort fooi, door gebruikers een tip te geven voor een bijdrage.

Mocht Reddcoin worden geïmplementeerd bij een groot social media kanaal, dan zal dit de koers ten goede komen.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 103,30%

7. Bytecoin

Bytecoin is op een cryptonote technologie gebaseerde altcoin en vergelijkbaar met Monero. Bytecoin heeft het beste van Monero overgenomen, maar heeft het mogelijk gemaakt nog beter aanpassingen te kunnen doorvoeren.

Men richt zich op bedrijven, met de mogelijkheid transacties te kunnen laten ondertekenen door meerdere mensen. Bytecoin is een altcoin, met als voornaamste doel de veiligheid en anonimiteit te garanderen van zijn gebruikers.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 84,50%

Reddcoin
Reddcoin
Bytecoin
Bytecoin
Enjin
Enjin
Substratum
Substratum

8. Enjin

Enjin heeft al een bestaand platform en richt zich op de gaming industrie. Hiervoor is er een op ECR20 gebaseerde token ontworpen die het mogelijk maakt virtuele goederen in games aan te schaffen.

Daarnaast kun je er games mee aanschaffen en zorgt de technologie dat dit alles op een veilige manier kan gebeuren. Bovendien is het mogelijk Enjin te verdienen door games te spelen. Kortom: een allround token waarmee gamen nog makkelijker kan worden gemaakt, waar dan ook ter wereld.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 123%

9. Substratum

Substratum is in het leven geroepen om het gehele internet te decentraliseren. Er is hier behoefte aan, daar overheden alles proberen te monitoren via diensten als Google. Door dit in zijn geheel op een blockchain te zetten, is het voor overheden onmogelijk om surfgedrag na te trekken.

Daarnaast kun je middels Substratum een passief inkomen genereren, doordat je jouw computer, of een stukje daarvan uitleent aan andere gebruikers. Jouw computer wordt gebruikt als een soort server, zonder dat het veel energiekosten met zich meebrengt. Dit is veel voordeliger dan het vergaren van inkomen door middel van minen.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 116%

10. Hush

HUSH is een afsplitsing van Zcash en is een coin die anonimiteit hoog in het vaandel heeft staan. Daar waar andere coins zich vooral richten op het eenzijdig ontwikkelen van een coin, is HUSH anders. HUSH stelt de mening van zijn community op prijs en luistert naar de inbreng van zijn gebruikers om er vervolgens iets mee te doen. De ontwikkeling hangt voor een groot deel af van de mening van zijn gebruikers.

De stijging sinds het begin van dit jaar: 116%

on air