Crypto Nieuws Juli 2024

Crypto nieuws juli 2024

Er is weer genoeg nieuws vanuit crypto-land te melden. Speciaal voor jou hebben we een selectie van interessante nieuwtjes verzameld die belangrijk kunnen zijn voor de koersschommelingen van Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen. In juli 2024 zorgde Mt. Gox voor onrust met een herverdeling van $130 miljoen aan Bitcoin. Bitvavo introduceerde nieuwe USDC-handelsparen met lage kosten, terwijl Ripple zijn rol tussen traditionele en digitale financiën versterkte.

De lancering van Ethereum ETFs in de VS was een succes en Tesla behield zijn Bitcoin-bezit ondanks speculaties rond Elon Musk. Grayscale verplaatste een grote hoeveelheid Ethereum naar Coinbase in aanloop naar hun eigen ETF-lancering. Lees snel verder om op de hoogte te blijven van de wereld van cryptocurrencies.

Lady Diamond avatar geplaatst in Crypto door Jaimy Isarin
op 26 juli 2024
Crypto Nieuws Juli 2024

Bitcoin Schommelt terwijl Mt. Gox $130 miljoen verplaatst

Bitcoin kende deze week een flinke opmars en bereikte een piek van boven de $68.000. Momenteel is de koers iets gezakt naar $66.900. Op de achtergrond speelt de herverdeling van Bitcoin door Mt. Gox een grote rol.

Komt er een correctie?

De vraag is of we ons zorgen moeten maken over een mogelijke koerscorrectie door de Bitcoin-transacties van Mt. Gox. Toen de Duitse overheid eerder dit jaar begon met het verkopen van Bitcoin, zagen we de koers dalen. Maar de situatie met Mt. Gox is mogelijk anders; veel van deze investeerders zijn al jarenlang betrokken bij Bitcoin en hebben wellicht minder haast om hun coins te verkopen.

Grote verplaatsingen

Volgens Arkham Intelligence heeft Mt. Gox onlangs 2,85 miljard dollar aan Bitcoin verplaatst. Daarbij werd 5.000 BTC (ongeveer $130 miljoen) naar Bitstamp gestuurd, wat de markt wat onrustig maakte. De afgelopen dagen testte Mt. Gox al kleinere transacties richting Bitstamp.

Wat te verwachten?

Hoewel er angst bestaat voor een grote verkoopgolf, is het belangrijk om te bedenken dat niet alle investeerders hun Bitcoin meteen willen verkopen. De komende weken zullen in totaal meer dan $9 miljard aan Bitcoin en $73 miljoen aan Bitcoin Cash worden teruggegeven aan de gedupeerden van Mt. Gox.

Bitvavo

Nu Beschikbaar: USDC Pairs bij Bitvavo

Vanaf nu kunnen gebruikers op Bitvavo tien verschillende USDC-handelsparen verhandelen met zeer lage handelskosten van 0,05% of lager, wat de kosten tot de laagste in de markt maakt.

Beschikbare USDC handelsparen

Bitvavo biedt de volgende USDC-handelsparen aan: BTC/USDC, ETH/USDC, ADA/USDC, XRP/USDC, SOL/USDC, DOGE/USDC, AVAX/USDC, SHIB/USDC, FET/USDC en DOT/USDC. Er komen binnenkort nog meer USDC-handelsparen bij. Op dit moment zijn de USDC-paren alleen beschikbaar via de 'Pro Mode' interface op de webversie (zowel mobiel als desktop). Binnenkort zullen deze paren ook beschikbaar zijn in de Bitvavo-app.

Wat is USDC?

USDC wordt uitgegeven door Circle, een organisatie die zorgt voor een 1:1 dekking door contant geld en vergelijkbare assets. Dit betekent dat elke USDC-token altijd inwisselbaar is voor één Amerikaanse dollar. Circle is de eerste wereldwijde uitgever van stablecoins met een licentie onder de Europese Unie’s regelgevingskader voor Markets in Crypto-Assets (MiCA). Hierdoor kan Circle USDC en EURC tokens uitgeven in overeenstemming met EU-regelgeving.

Voordelen van stablecoins

Stablecoins zoals USDC behouden een stabiele waarde doordat ze gedekt zijn door reserve-assets zoals dollars of euro’s. Dit maakt ze minder volatiel dan andere cryptocurrencies en een betrouwbaar alternatief voor transacties, overboekingen en als waardeopslag. Stablecoins bieden gebruikers de voordelen van cryptocurrencies zonder het risico van grote waardeveranderingen.

Crypto kopen bij een Nederlandse broker?

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Kevinpexer Ripple Crypto Currency Tech 034B165a 0808 4382 9E27 51899D38571a

Ripple als Brug tussen oude en nieuwe financiële wereld

Ripple, het bedrijf achter de digitale asset XRP, heeft een ambitieuze toekomstvisie gepresenteerd. Het doel is om de kloof tussen traditionele financiën en de wereld van crypto te dichten, aldus president Monica Long in een recent blogbericht.

One-Stop-Shop voor Blockchain in het bedrijfsleven

Ripple streeft ernaar dé aanbieder te worden van digitale infrastructuur voor financiële diensten. Het wil bedrijven helpen om blockchain-technologie te benutten zonder dat ze zelf over uitgebreide technische kennis hoeven te beschikken.

XRP Ledger: Meer dan een betaalmiddel

Een kernonderdeel van Ripple’s strategie is de verdere integratie van functies van de XRP Ledger (XRPL). Hiermee kunnen klanten wereldwijd profiteren van gedecentraliseerde financiën op een veilige en conforme manier.

Waarom Ripple denkt te kunnen slagen

Long benadrukt dat Ripple een unieke positie heeft dankzij jarenlange ervaring in zowel de traditionele als de crypto-financiële wereld. Het bedrijf geniet ook het nodige vertrouwen en geloofwaardigheid in de sector.

Concreet aanbod en missie

Ripple wil een totaalpakket aan diensten aanbieden, waaronder eenvoudige conversies tussen crypto en traditioneel geld, liquiditeitsoplossingen, veilige opslag van digitale assets en compliancediensten. Long herhaalt Ripple’s oorspronkelijke missie: blockchain-technologie en digitale assets gebruiken om financiële diensten sneller, beter en goedkoper te maken dan de bestaande systemen.

Ethereum

Ethereum ETFs halen $107 miljoen binnen op eerste dag

De lancering van Ethereum ETFs in de Verenigde Staten verliep succesvol met een opgehaald kapitaal van $106,6 miljoen. BlackRock en Bitwise domineerden de markt, met respectievelijk $266,5 miljoen en $204 miljoen aan instroom. Fidelity volgde met $71,3 miljoen, terwijl Grayscale een uitstroom van $484,1 miljoen zag.

De overstap van investeerders van Grayscale naar andere ETFs is begrijpelijk, gezien Grayscale's jaarlijkse fee van 2,5% vergeleken met slechts 0,20% bij concurrenten. Toch blijven veel investeerders bij Grayscale vanwege belastingregels die winst op investeringen belasten.

Het totale handelsvolume van de Ethereum ETFs bedroeg $1,08 miljard, wat 23% is van het volume dat Bitcoin op zijn eerste dag behaalde. Ondanks de lancering bleef de Ethereum koers stabiel op $3.445.

Vergeleken met Bitcoin, dat een daling van 1,06% kende en nu op $65.900 staat, presteerde Ethereum relatief goed. Op weekbasis steeg Bitcoin met 0,43%, terwijl Ethereum een daling van 1,27% zag.

Elon Musk

Tesla behoudt Bitcoin en Musk zorgt voor speculatie

Tesla, onder leiding van Elon Musk, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar geen Bitcoin verkocht, blijkt uit hun laatste kwartaalrapport. Het bedrijf bezit nog steeds ongeveer 9.720 Bitcoins, met een huidige waarde van $640 miljoen. Tesla heeft al acht kwartalen geen Bitcoin-transacties uitgevoerd.

Historie van Tesla's Bitcoin bezit

Tesla kocht deze Bitcoins oorspronkelijk voor $337 miljoen. De laatste grote Bitcoin-verkoop was in het tweede kwartaal van 2022, waarbij Tesla 30.000 Bitcoins verkocht voor $936 miljoen, wat 75% van hun voorraad was. De initiële investering in Bitcoin bedroeg $1,5 miljard in begin 2021.

Financiële prestaties van Tesla

Het kwartaalrapport toont ook sterke financiële prestaties, met een omzet van $25,5 miljard, hoger dan de verwachte $24,63 miljard. De nettowinst bedroeg $1,5 miljard volgens GAAP, met een vrije kasstroom van $1,34 miljard. Echter, door dalende autoverkopen voor het tweede opeenvolgende kwartaal, daalde Tesla's aandeel met meer dan 8% in de nabeurshandel.

Musk's acties en speculaties

Er gaan geruchten dat Musk een Bitcoin-conferentie zal bijwonen, vooral na een wijziging in zijn profielfoto op X (voorheen Twitter) en een onverwachte reis naar Tennessee. De nieuwe afbeelding toont Musk met 'laserogen', een symbool voor geloof in Bitcoin's potentieel om $100.000 te bereiken.

Sommigen denken dat dit gerelateerd is aan de politieke situatie in de VS en Musk's steun voor Donald Trump, terwijl anderen speculeren dat er meer speelt. Het blijft afwachten wat Musk's volgende stap is en wat dit betekent voor Tesla en de cryptowereld.

Zelf crypto kopen of handelen?

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
on air