Qtum

Qtum: de perfecte combinatie tussen Bitcoin en Ethereum

Qtum is een uniek blockchain-platform dat de betrouwbaarheid van Bitcoin en de programmeerbaarheid van Ethereum combineert. In dit artikel wordt uitgelegd hoe Qtum werkt en wat het platform anders maakt dan andere cryptocurrencies. Ook wordt de oprichter van Qtum, Patrick Dai, besproken en wordt er ingegaan op het staken van Qtum. Daarnaast wordt de Qtum App Center, een eigen appstore van Qtum, toegelicht en worden er mogelijke nadelen van het platform besproken. Ten slotte wordt er besproken of het verstandig is om Qtum-tokens te kopen. Lees verder om meer te leren over dit innovatieve blockchain-platform.

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 28 juli 2018 - laatste update: 5 december 2023
Qtum Crypto
Onze review

4,5/5

Qtum

Koop nu Qtum-tokens op Bitvavo en profiteer van de unieke combinatie tussen Bitcoin en Ethereum

Koop nu Qtum-tokens op Bitvavo en profiteer van de unieke combinatie tussen Bitcoin en Ethereum

Qtum kopen?

Via een van onderstaande sites kan Qtum worden gekocht;

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
cryptocoins munten
Qtum is een mix van Bitcoin en Ethereum

Wat is Qtum

Qtum crypto is een blockchainplatform dat is ontworpen om een brug te slaan tussen de Bitcoin en Ethereum communities en de echte wereld. Het doel van Qtum is om de voordelen van beide platforms te combineren om een ​​meer geavanceerde en praktische blockchain-oplossing te bieden. Het platform maakt gebruik van een op Bitcoin geïnspireerde blockchain, maar voegt slimme contractfunctionaliteit toe die vergelijkbaar is met die van Ethereum.

Qtum Foundation

De Qtum Foundation is een non-profitorganisatie gevestigd in Singapore en bestaat uit een team van professionals uit de hele wereld. Deze leden hebben verschillende achtergronden in de Bitcoin en Ethereum communities, evenals bij grote traditionele bedrijven zoals AliBabi, Baidu en NASDAQ. De Qtum Foundation werkt eraan om de ontwikkeling en adoptie van de Qtum blockchain te bevorderen en om ervoor te zorgen dat de technologie veilig en betrouwbaar blijft.

Patrick Dai
Patrick Dai

Wie is de oprichter van Qtum?

Patrick Dai is een bekende naam in de cryptocurrency-gemeenschap en is de oprichter van het blockchain-platform Qtum. Hij is sinds het begin betrokken bij het project en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling ervan.

Voordat Dai Qtum oprichtte, was hij al betrokken bij andere crypto-projecten. Hij was medeoprichter van het blockchain-project Bytom en heeft ook gewerkt aan het VeChain-project. Hij heeft veel ervaring opgedaan als blockchain-ontwikkelaar en ondernemer in de cryptocurrency-gemeenschap, wat hem heeft geholpen bij het opzetten van Qtum.

Het succes van Qtum

Dai heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Qtum. Hij heeft het project geleid en heeft samengewerkt met andere ervaren blockchain-ontwikkelaars om het platform te ontwikkelen en te verbeteren. Zijn ervaring met andere crypto-projecten heeft hem geholpen om de sterke punten van verschillende blockchain-platforms te begrijpen en deze in Qtum te integreren.

In 2019 werd Dai opgenomen in de Forbes 30 Under 30 Asia-lijst voor zijn werk in de cryptocurrency-gemeenschap. Dit toont aan hoe zijn werk aan Qtum en andere projecten opgemerkt is in de bredere zakenwereld en hoe belangrijk het werk van blockchain-ontwikkelaars is geworden.

Investment 2400559 1280
Hoe meer munten je hebt en hoe langer je deze vasthoudt, hoe hoger je stake is

Wat maakt Qtum anders?

Qtum is een unieke cryptocurrency omdat het de voordelen van twee verschillende blockchain-technologieën combineert: de betrouwbaarheid en veiligheid van Bitcoin en de programmeerbaarheid van Ethereum.

Qtum is gebouwd op een aangepaste versie van de Bitcoin-core, waardoor het gebruik maakt van het Proof-of-Stake-consensusmechanisme voor het valideren van transacties. Dit betekent dat Qtum-transacties sneller en goedkoper zijn dan Bitcoin-transacties.

Daarnaast ondersteunt Qtum slimme contracten, die zijn gebouwd op het Solidity-programmeertaal, die op Ethereum worden gebruikt. Dit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om gedecentraliseerde applicaties te bouwen op de Qtum-blockchain.

Qtum
Staken van Qtum

Hoe werkt het staken van Qtum?

De Qtum-token wordt niet gemined, maar transacties worden gevalideerd door houders van een bepaalde hoeveelheid munten. Hoe groot jouw stake (stapel munten) is en hoe lang je de munten al op een speciale stake-rekening hebt staan, telt mee in hoe belangrijk jij binnen het netwerk bent.

Munten vastzetten 

Munten die niet op een speciale rekening staan, tellen niet mee in jouw stake. Dus je moet de munten wel ‘vastzetten'. Dit zorgt er voornamelijk voor dat er minder gehandeld wordt en er een betrouwbaar en stabiel netwerk van geïnteresseerden ontstaat. Minen, en dus het Proof of Work-mechanisme, staat momenteel erg onder druk omdat het enorm veel energie verbruikt, dus niet milieuvriendelijk is, en de validatie van transacties behoorlijk lang duurt.

Je kunt de Smart Contracts van Qtum gebruiken met een lite wallet (vaak mobiele wallets), dus zonder de complete blockchain te hoeven downloaden. Dit maakt het interessant omdat ongeveer de helft van al het internetverkeer via mobiele telefoons loopt.

blockchain
Blockchain

Qtum voor bedrijven

De hybride blockchain van Qtum biedt, naast stabiliteit en snelheid, ook een grote mate van aanpasbaarheid (modulariteit) en interoperabiliteit, wat het interessant maakt voor bedrijven om het te adopteren. De modulariteit zorgt ervoor dat de blockchain openstaat voor iedereen om er een eigen app of adaptatie op te maken, zodat bedrijfsprocessen via de blockchain uitgevoerd kunnen worden.

Vooral repeterende taken moeten uit handen van werknemers genomen worden en automatisch, snel en veilig uitgevoerd worden.

Door de interoperabiliteit zorgt Qtum ervoor dat verschillende blockchains en technologieën met elkaar kunnen communiceren zonder dat je daar zelf heel veel bijzonders voor hoeft te doen.

Prijsverwachting Qtum 2018
Qtum

Qtum App Center

Qtum heeft een eigen appstore genaamd "Qtum App Center". Momenteel staan er al enkele apps in deze appstore, vooral gericht op China. Maar in de toekomst kunnen ontwikkelaars over de hele wereld apps ontwikkelen en toevoegen aan de appstore, waardoor Qtum wereldwijd meer inzetbaar wordt.

Een voorbeeld van twee apps uit de store die de interoperabiliteit laten zien zijn de mobiele wallet en imessage. Het werkt eigenlijk een beetje als een Tikkie, alleen dan andersom. Wil jij virtueel geld naar iemand overmaken, dan kun je vanuit de wallet een link sturen naar de ontvanger via imessage, zonder dat je het wallet-ID hoeft te weten.

Als de ontvanger de link accepteert, wordt de transactie in gang gezet en ontvangt diegene het bedrag in zijn wallet. Aangezien IDs in de cryptowereld nogal ingewikkeld zijn en een typefout snel gemaakt is, is dit een veilige en vooral makkelijke manier om geld over te maken.

De Qtum App Center biedt ook andere soorten applicaties, waaronder spellen, financiële toepassingen en sociale netwerken. Gebruikers kunnen QTUM-tokens gebruiken om te betalen voor de applicaties in de appstore. Deze tokens zijn de native cryptocurrency van het Qtum-platform en worden gebruikt voor transacties en slimme contracten op het Qtum-netwerk.

Al met al biedt de Qtum App Center een handige plek voor gebruikers om nieuwe applicaties te ontdekken en te downloaden, en voor ontwikkelaars om hun eigen applicaties te delen met de Qtum-gemeenschap.

Blockchain
Bitcoin

Zijn er nadelen?

UTXO (Unspent Transaction Output) wordt vaak gezien als een nadeel van Qtum omdat het complexiteit toevoegt aan de ontwikkeling van slimme contracten op de blockchain. Hier zijn enkele redenen waarom UTXO als een nadeel kan worden beschouwd voor Qtum:

  • Complexiteit: in plaats van een accountmodel zoals bij Ethereum, gebruikt Qtum het UTXO-model, waarbij elke transactie wordt beschouwd als een onafhankelijke uitvoer die de status van de hele blockchain bepaalt. Dit model is complexer dan het accountmodel en kan moeilijker te begrijpen zijn voor ontwikkelaars die bekend zijn met Ethereum.
  • Beperkte programmeertaalondersteuning: aangezien UTXO complexer is dan het accountmodel, ondersteunt het niet veel programmeertalen die worden gebruikt voor slimme contractontwikkeling. Dit kan een nadeel zijn voor ontwikkelaars die liever programmeertalen gebruiken die niet worden ondersteund.
  • Minder flexibiliteit: het UTXO-model maakt het moeilijker om complexe slimme contracten te ontwikkelen in vergelijking met het accountmodel. Dit kan een beperking zijn voor bedrijven die geavanceerde slimme contractfunctionaliteit nodig hebben.

Ondanks deze nadelen hebben sommige mensen ook voorgesteld dat het UTXO-model enige voordelen heeft ten opzichte van het accountmodel, zoals betere schaalbaarheid en veiligheid. Het is dus belangrijk om alle aspecten van deze technologie in overweging te nemen bij het bepalen of het geschikt is voor een bepaald gebruiksscenario.

Qtum tokens: wel of niet kopen?

Qtum is een cryptocurrency-token met verschillende toepassingen op het Qtum-platform. Het fungeert als betaalmiddel voor transacties en kan worden gebruikt voor slimme contracten en dApps. Met slimme contracten kunnen transacties automatisch en veilig worden uitgevoerd zonder tussenkomst van derden.

Er zijn in totaal 107 miljoen Qtum-tokens gecreëerd en deze zullen allemaal in omloop worden gebracht. Het totale aanbod van Qtum-tokens ligt vast, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies die een inflatoir monetair beleid hebben waarbij voortdurend nieuwe tokens in omloop worden gebracht. Het project heeft veel potentie, gezien de interesse van Chinese investeerders en PwC.

Of je Qtum moet kopen, hangt af van je persoonlijke beleggingsstrategie en risicobereidheid. Hoewel het project veel potentie heeft, zijn er ook genoeg concurrenten in de markt. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je investeert in Qtum of andere cryptocurrencies.

Als je besluit om te investeren in Qtum, kun je het makkelijk kopen met euro's via een exchange als Bitvavo.

on air