Cryptohopper 2

Cryptohopper, onze uitleg en review

Wat zijn de mogelijkheden bij Cryptohopper voor een beginnende crypto-handelaar met enige kennis van cryptogeld? In dit artikel zullen we uitleggen hoe je een Hopper instelt en welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast delen we onze bevindingen met jullie.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 20 maart 2019 - laatste update: 11 april 2023
Cryptohopper 2

Koop crypto!

Eenvoudig crypto kopen? Dat kan via onderstaande websites, eenvoudig en snel!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!

Cryptohopper in het kort

Cryptohopper kan het beste worden omschreven als een handelsplatform dat gebruikmaakt van bots. Het is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf.

Via het platform kunnen gebruikers 24/7 volledig automatisch trades laten plaatsen door middel van één of meerdere bots. Daarnaast beschikt het platform over andere functionaliteiten die het traden makkelijker maken. De bots zouden geschikt moeten zijn voor zowel de beginnende als de ervaren trader.

Let wel op: de handel in cryptovaluta brengt risico's met zich mee, aangezien je je geld kunt verliezen.

Is Cryptohopper betrouwbaar?

Cryptohopper was vooral tijdens bullmarkten erg populair, met name onder beginnende traders. Het heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbaar en het bedrijf doet er alles aan om haar goede reputatie te behouden. Het verlenen van goede service aan haar vele klanten is één van de peilers van het bedrijf.

Het bedrijf is sinds 8 december 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft twee holdings en de twee broers Feltkamp zijn de bestuurders.

Om te kunnen traden is het niet noodzakelijk om geld over te maken naar je Cryptohopper-account. Er kan een koppeling worden gemaakt met verschillende exchanges door middel van een API-sleutel. Je mag verwachten dat de tegoeden bij de exchanges die zijn aangesloten op Cryptohopper veilig staan. Bovendien kun je je Cryptohopper-account extra beveiligen door 2FA in te stellen.

De werking van de software

Via Cryptohopper is het mogelijk om een bot voor je te laten werken, zodat je geen omkijken hebt naar de trades. De aan- en verkopen worden uitgevoerd op basis van vooraf ingestelde instellingen.

Je kunt deze instellingen in je Cryptohopper-account configureren. De opdrachten worden vanuit het Cryptohopper-account naar de aangesloten exchange(s) gestuurd. Om de verbinding tot stand te brengen moet je een API-sleutel invoeren.

Nadat de verbinding is gelegd kun je de bot instellen om te kopen of verkopen bij een bepaalde prijs, hiervoor worden de zogenaamde 'limit orders' gebruikt binnen de exchange.

Het is ook mogelijk om te traden op basis van bepaalde strategieën en je kunt meeliften op signalen van andere gebruikers. Je kunt je inschrijven op deze signalen, al dan niet tegen betaling. Cryptohopper schijnt de eerste in de wereld te zijn die het mogelijk maakt om automatisch te kunnen traden op basis van deze 'signals'.

Registreren Voor Een Gratis Account Bij Cryptohopper
Registreren voor een gratis account bij Cryptohopper

Aan de slag met Cryptohopper, onze uitleg

We hebben eerst gekozen voor de gratis trial van 7 dagen. Het zou zonde zijn om direct een abonnement af te nemen zonder te weten of het interessant is.

Bij de registratie moet je een e-mailadres, gebruikersnaam en sterk wachtwoord opgeven. Vervolgens ontvang je een e-mail en moet je op de activatielink klikken om je account te activeren.

Vanaf dat moment kun je inloggen en zoals ze bij Cryptohopper zeggen: starten met 'hoppen'. Eenmaal ingelogd kun je ervoor kiezen verschillende tutorials te bekijken en zelfs een demo hopper aan te passen naar eigen wens. Nieuwsgierig als we zijn, bekijken we de video's die Cryptohopper beschikbaar heeft gesteld.

Demo's

Cryptohopper biedt haar klanten een uitgebreid scala aan informatiemogelijkheden. De rode draad is de documentatie die bestaat uit verschillende hoofdstukken.

Gelinkt aan deze documentatie zitten de verschillende tutorials (bv. hoe Binance te linken met Cryptohopper) en video's met allerlei informatie over het product. Deze video's vertellen je meer over instellingen, het dashboard en het lezen van technische signalen. Dit is een must voor iedere beginnende en ervaren trader om een goede indruk en uitleg te krijgen van het product Cryptohopper.

Lees ook over een andere trading bot: review 3Commas

Paper Trading
Paper trading

Papertrading

Zeker voor beginners, zonder een account bij een exchange, kan de Papertrading-optie uitkomst bieden. Deze optie kan op ieder moment worden ingeschakeld en haalt realtime informatie vanuit de exchange. Je kunt middels deze optie gratis proeven van het handelen met een robot.

Wizard

Om aan de slag te kunnen gaan, kun je gebruik maken van de Wizard, deze zorgt voor de basis van jouw hopper. Een van de eerste stappen is dan ook het verbinden met een exchange.

Ik heb voor Binance gekozen, te meer omdat Binance de zogenaamde Binance Coin heeft. Wanneer je die munt in je account hebt staan, krijg je korting op je trades. Aangezien we veel trades willen maken, zorgt dit voor een mooi voordeel. Bovendien vinden we Binance een prettige en betrouwbare exchange om mee te werken.

Instellen van de API voor de volgende exchanges

Instellen van de API voor Binance

Om met Binance verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://www.binance.com;

→ Via account, druk je op API (enable);

→ Daar vul je een label in;

→ Vul de code in die je per SMS of google authenticator hebt gekregen;

→ Volg de instructies op de mail;

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config --> baseconfig', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Binance in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Coinbase Pro

Om met Coinbase Pro verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://pro.coinbase.com/;

→ Rechts bovenin zie je een instelling pictogram, beweeg je muis hierover en klik op API;

→ Vink aan: view, trade, manage;

→ Vul bij 'passphrase' een (lange) zin in die je kunt onthouden;

→ Druk op 'create API Key', er wordt nu een API key als ook een secret key gegenereerd;

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Coinbase Pro in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Bittrex

Om met Bittrex verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://global.bittrex.com/ ;

→ Via 'settings', druk je op API keys;

→ Daar druk je op 'add new API key;

→ Als je nog geen 2FA hebt opgezet, doe je dit eerst;

→ Vink aan: 'read info', 'trade limit', 'trade market';

→ Vul jouw 2FA code in en druk op update';

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Bittrex in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Cryptopia

Om met Cryptopia verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://www.cryptopia.co.nz/ ;

→ Via 'settings', druk je op 'security';

→ Vink aan: 'enable API';

→ Daarna druk je op 'new key';

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Cryptopia in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Huobi

Om met Huobi verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://www.huobi.com/  ;

→ Via het dashboard', druk je op 'API management';

→ Klik op 'create API key';

→ Vervolgens noteer je bij 'note' een omschrijving, het maakt verder niet uit wat;

→ Klik daarna op 'create', waarna je een verificatie-code krijg per e-mail. Deze vul je in.

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Huobi in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Bitfinex

Om met Bitfinex verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://www.bitfinex.com/  ;

→ Via het user icoon, druk je op 'API';

→ Klik daarna op 'new key';

→ Vink aan: [account info/ read], [account history /read], [orders / read & write], [margin trading / read], [margin funding / read], [wallets , read & write], [withdraw / read]

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Bitfinex in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Poloniex

Om met Poloniex verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://poloniex.com/  ;

→ Via 'settings, druk je op 'API Keys';

→ Klik 'Generate New Key';

→ Vink aan: 'enable trading'

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Poloniex in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

 

Instellen van de API voor Kraken

Om met Kraken verbinding te maken, volg je deze stappen:

→ Ga naar https://www.kraken.com/  ;

→ Via 'settings, druk je op 'API';

→ Klik 'Generate New Key';

→ Vink uit: 'withdrawal'

→ Vul bij 'nonce window' in: 1000000

→ Ga naar Cryptohopper en navigeer naar 'config', vervolgens 'exchange'. Bij exchange vul je Kraken in, daarna de API key en vervolgens de secret key.

Onetime Hopper
Onetime hopper

Uitleg over het configureren van een hopper op basis van een bestaande template

Vervolgens krijg je drie opties: template selecteren, signalen volgen of zelf een hopper maken. Wij kiezen voor de eerste, aangezien de template al helemaal ingevuld staat en we er in feite niets aan hoeven doen. De cryptomunt waarvoor we hebben gekozen is USDT als handelspaar, zodat we geen hinder ondervinden aan de volatiliteit van de Bitcoin.

Eenmaal geselecteerd kun je via het menu (config) de template bekijken en aanpassen, indien gewenst. In principe hoeft dit laatste niet, maar wij willen hier toch enige aandacht aan besteden, zodat je een idee hebt van wat er mogelijk is. Te starten met het geven van een naam. Uiteraard krijgt onze hopper een Onetime-sausje en noemen we hem: 'Onetime to the moon'.

Buy Settings
Buy settings

Buy settings

We slaan even een paar stapjes over, omdat we de exchange API al hebben ingevuld en gaan eens bekijken wat we o.a. kunnen configureren bij 'buy settings'. Bij het openen hiervan zie we dat er het een en ander is ingesteld. Een aantal settings:

  • Percentage lower bid: hier kun je instellen dat je onder de vraagprijs een order instelt. Dit kan interessant zijn bij een dalende markt. Het is dan wel aan te raden de maximale open 'buy time' iets te verlengen. Als je deze functie niet wilt gebruiken zet je '0' neer.
  • Max open time buy: maximale tijd dat een order open blijft staan, voordat hij wordt gecanceld;
  • Max open positions: aantal open posities op een moment (afhankelijk van het abonnement)
  • Enable cooldown: er is de mogelijkheid een cooldown periode in te stellen, nadat een munt verkocht is of aangekocht is. In de cooldown periode zal de hopper niets doen.

Het is als beginner aan te raden niet te veel posities in te nemen en bij voorkeur maar een positie per coin. Zo houdt je overzicht, bovendien zorgt het innemen van een positie dat je niet meerdere posities inneemt in slecht lopende coins.

Cryptohopper heeft tevens een handige functie, waarbij je met een druk op de knop kunt aangeven dat je slechts een positie per coin wilt innemen (only 1 open buy per coin).

En mocht je toch meerdere posities in willen nemen per coin, dan kan het verstandig zijn een cooldown periode in te stellen. Hier kun je instellen dat er na een aankoop van een bepaalde munt, gedurende een x-aantal minuten/uren/dagen niets wordt aangekocht.

Coins Amounts
Coins & amounts

Coins & Amounts

De verhandelbare muntjes worden hier ingeladen. Aan jou om het aantal gewenste munten te selecteren, als ook de basis coin. Zeker als beginner is het aan te raden te starten met trading pair USDT, omdat dit een stabiele munt betreft.

Om jouw hopper aan het werk te kunnen zetten, moet er een hoeveelheid USDT in het account staan van de exchange waarop je wilt handelen.

Het aantal muntjes dat je kunt instellen is afhankelijk van jouw abonnement, respectievelijk 15, 50 & 75 munten. Je moet zelf onderzoek doen naar geschikte munten. Je zou als trader kunnen letten op het volume (24 uur) van een munt, de volatiliteit (beweegt de munt veel op en neer) en de trend van de afgelopen dagen.

Afhankelijk van het trading pair en de exchange, heb je de beschikking over een x-aantal munten die je kunt selecteren. Ook kun je hier instellen hoeveel procent (percentage buy amount) van je totale hoeveelheid (USDT/ETH/BTC) je wilt inzetten per order.

Stel dit percentage niet te laag in, aangezien je anders moeilijk winst kunt maken, omdat je te maken hebt met trading fees. De trading fees betaal je aan de exchange, dus worden niet door Cryptohopper zelf in rekening gebracht. Daarnaast kun je voorgaande ook op nul zetten en instellen hoeveel je minimaal per order wilt inzetten.

Tot slot kun je een maximum instellen (maximum USDT amount allocated)  van wat jouw bot mag gebruiken van de totale hoeveel (USDT/ETH/BTC) die jij hebt staan. Dit kan handig zijn indien je gebruik maakt van meerdere bots en je het bedrag verdelen wilt.

Strategie

Hier kun je een keuze maken uit strategieën die door Crypohopper zelf zijn ontwikkeld, of je kiest voor een eigen strategie. Deze strategie kun je instellen door naar het tabblad strategies te gaan.

Ook kun je daar strategieën van anderen (market strategies) afnemen (gratis of tegen betaling). Indien je een eigen strategie hebt gemaakt, zal deze in de keuzelijst komen te staan.

Ook zie je de optie 'signals only' staan. Dit palletje kun je omzetten als je louter gebruik wilt maken van signals. Deze signals kun je tevens gratis afnemen of tegen betaling. Als je dit aanzet, zal het de strategie overrulen.

Standaard staat hij ingesteld op 'multiple TA settings'. Deze strategie staat vooraf ingesteld en houdt meerdere indicatoren in de gaten. De settings kun je zelf wijzigen door op 'Advanced Multiple Settings' te drukken. Dit is enkel aan te raden indien je enige kennis hebt van technische analyses.

Via 'number of targets to buy' kun je instellen hoeveel aankopen (orders) er worden geplaatst op het moment dat er koopsignalen worden afgegeven. Stel dat je hier 5 instelt en er zijn 7 targets gevonden, dan kiest hij 5 muntjes uit om aan te kopen. Standaard staat dit aantal op 1 en is zeker als beginnende trader aan te raden.

Check ook zeker even deze artikelen die gaan over handelen aan de hand van technische analyses:

Trailing stop buy

Deze optie kun je inschakelen wanneer je de beste prijs wilt hebben. Op het moment dat de indicatoren aangeven dat het tijd is om te kopen, gaat de hopper op zoek naar de beste koop-optie.

Op het moment dat de trend weer een opwaartse trend laat zien, zal de order worden geplaatst. Deze optie kan je winst aanzienlijk verhogen, maar kan ook zorgen dat je inkomsten misloopt, omdat na het aankoop-signaal er enkel een opwaartse beweging plaatsvindt, waardoor er geen koop-order plaats zal vinden.

Deze optie is aan te bevelen als je wat meer ervaren bent. Bovendien kun je deze optie enkel gebruiken bij een strategie, handmatige verkoop en 'Dollar Cost Averaging' en dus niet i.c.m. signalen.

Sell Settings
Sell settings

Sell Settings

Belangrijke input is wanneer je wilt dat je hopper gaat verkopen. Dit kun je allemaal instellen onder het kopje 'sell'. Je kunt hier jouw hopper laten weten met hoeveel % winst je genoegen neemt.

Dit percentage kun je helemaal zelf bepalen, maar houdt wel rekening met de trading-fees (van de exchange). Stel daarom je winstpercentage niet te laag af.

Ook kun je instellen hoeveel minuten jij jouw posities open wilt hebben staan. Tot slot kun je je winsten omhoog proberen te stuwen door het 'percentage higher ask' in te stellen.

Met die instelling plaats je een hogere verkoopprijs dan de hoogste kooporder. Hiermee neem je wel het risico op een verkoop die mislukt. Om de verkooporder toch wat meer ruimte te geven, is het verstandig het aantal minuten dat een verkoop in het orderboek staat te verhogen.

Sell Strategy

Middels deze functie kun je een verkoop order plaatsen die getriggerd wordt door de indicatoren. Dit kan een handige tool zijn als je er vanuit gaat dat deze indicatoren juist zijn.  De keerzijde is dat er verkooporders kunnen worden geplaatst bij munten die nog in het rood staan.

Stop-loss

Om jezelf te beschermen tegen grote verliezen, kun je de stop-loss inschakelen. Dit is aan te bevelen, het is nu eenmaal zo dat je af en toe een verlies moet nemen.

Met het inschakelen van een stopp-loss beperkt je je verlies. Het geld geeft je vervolgens ook weer de ruimte om een eventuele andere order te kunnen laten plaatsen.

Een stop-loss wordt uitgedrukt in het aantal % verlies dat je wilt nemen. Het getal dat je noteert is een positief getal. Een stop-loss van ongeveer 5% wordt veel aangehouden door verschillende traders.

Trailing Stop Los
Trailing stop loss

Trailing Stop-loss

Deze functie is erg aantrekkelijk om grotere winsten te maken. Als er een verkooporder wordt ingezet, dan kun je instellen dat de hopper met de koers omhoog meebeweegt op zoek naar een hoger rendement.

Vanaf het percentage dat je bij 'arm trailing stop-loss' loss instelt, zal de hopper zich voorbereiden op een verkoop. Als de koers dan terugzakt, dan kun je het eventuele verlies dat volgt minimaliseren door aan te geven hoeveel procent de koers mag dalen, voordat hij verkoopt.

Dit doe je bij de instelling 'trailing stop-loss percentage'. Ook kun je instellen dat je enkel gebruik wilt maken van deze optie in plaats het nemen van winst op basis van enkel een percentage, zoals beschreven bij 'sell settings'.

Auto close

Deze functie zorgt dat de hopper automatisch haar posities afsluit: winst of verlies. Je kunt instellen na welke periode de hopper deze posities sluit. Instellen kan vanaf 5 minuten tot aan 6 maanden.

Shorting

Deze functie is voor de gevorderde trader en speelt in op een dalende markt. Stel je hebt een hele berg Verge in je bezit en je wilt dezelfde hoeveelheid graag behouden. Dan kun je kiezen voor shorting waarmee je uiteindelijk geld kunt verdienen terwijl de prijs van Verge daalt.

Je zult tijdens dit proces verkopen, zonder dat je het daadwerkelijk in bezit hebt, om het op een later moment te kopen tegen een lagere prijs. Het verschil hiertussen incasseer je. Bij Cryptohopper is het echter zo dat je de munt wel in het bezit hebt, dus dit verschilt met de traditionele manier.

Dollar Cost Averaging
Dollar Cost Averaging

Dollar Cost Averaging (DCA)

Op het moment dat je een bepaalde positie in een munt hebt genomen en de coin zakt, kun je er voor kiezen om een nieuwe positie in te nemen. Stel dat je voor 200 Verge in een positie zit en Verge zakt 5 %. Dan kan de hopper middels DCA getriggerd worden tot een nieuwe aankoop van 2 keer, of zelfs drie keer de initiële positie (200 Verge).

Deze actie kun je meerdere keren laten uitvoeren door de hopper, op het moment dat Verge nog verder zakt. Zo zorg je voor een nog grotere positie en hoop je op een stijging nadat je al een aantal keren hebt bijgelegd. Het is een instelling die veel risico´s met zich meebrengt en dus minder geschikt is voor onervaren traders. Deze optie kun je ook wel vergelijken met de martingale strategie op de roulette.

Signaal Instellen
Signaal instellen

Signals

Tijdens het configureren krijg je de optie ''signals only'. Deze signalen worden gegeven door technisch analisten buiten Cryptohopper om. Je kunt je op een of meerdere signals abonneren, waardoor jouw hopper automatisch aankoopt en ook weer verkoopt.

Ook kun je je eigen settings gebruiken i.c.m deze signals. Signals kun je verkrijgen in de marketplace van Crypohopper en er zijn zowel gratis als betaalde signals.

Betaalde signals kun je o.a. kopen met behulp van PayPal. Per signal kun je bekijken hoe ze in de afgelopen maanden hebben gepresteerd en op welke exchanges men actief is. Ook zie je welke trading pairs worden gebruikt.

Het instellen van een signal werkt als volgt:

  1. Ga naar jouw configuratie en klik op 'basic';
  2. Bij 'strategy klik je op 'signals only';
  3. Ga naar signals en abonneer je op een van de signals;
  4. Het signal komt vervolgens in je overzicht te staan;
  5. Het signal kun je zelf configureren en daarmee overrule je jouw eigen settings.

Open Positie Aanpassen
Open positie aanpassen

Directe kooporder

Via het signal zelf kun je bijvoorbeeld aangeven dat je enkel de sell strategy van diegene wilt volgen, maar dit kun je ook uitvinken. Signals creëren een directe kooporder: je hebt dus niet te maken met de verschillende aankoop intervallen die per hopper verschillend zijn.

De hopper die zich het best leent voor signals is de Hero hopper, omdat je bij deze hopper alle coins mag gebruiken. Dit doe je door bij ‘coins & amounts' de optie ‘allow all coins‘ aan te vinken.

Deze optie heb je niet bij de ‘explorer hopper' en de ‘adventure hopper'. Deze zijn dus ook minder geschikt, omdat je maar een beperkt aantal munten kan selecteren. Het moet dan net zo zijn dat jouw geselecteerde muntje wordt gebruikt.

Nadat er een aankoop is gedaan is aan de hand van een signaal komt deze automatisch bij ‘open positions' terecht. Door naast de munt te klikken op ‘info' kun je bekijken welke instellingen zijn geplaatst door het signal. Dit is enkel het geval als je dit hebt aangevinkt in de settings van het signal zelf.

De instellingen kun je vervolgens inzien via info en ook wijzigen indien je zelf een ander idee hebt bij bepaalde instellingen. Daarnaast is er ook nog altijd de mogelijk handmatig de positie te verkopen.

Config Pool

In de basis configuratie plaats je jouw instellingen die voor iedere munt zullen gelden: procent profit, TA-instellingen, etc. Wanneer je gebruik maakt van de config pool kun je voor iedere munt aparte instellingen maken. De instellingen die je daar plaatst zullen dan ook jouw basisinstellingen overschrijven. Deze optie is al wat meer geschikt voor de gevorderde trader.

Market Template
Market template

Templates

Zoals hierboven beschreven kun je een bestaande template van Cryptohopper overnemen en naar wens aanpassen. Net als voor Signals en voor Strategy is het tevens mogelijk een template over te nemen uit de marketplace. Hier kun je zowel gratis, als betaalde templates aanklikken. De template kun je vervolgens gebruiken door de volgend stappen te nemen:

  • Navigeer naar 'your hoppers';
  • Klik vervolgens op 'market templates';
  • Druk op 'load' en je template komt in beeld.

Afhankelijk van de template kan de configuratie ervan worden bekeken. Sommige ontwikkelaars houden deze instellingen liever geheim.

Templates lenen zich tevens goed om een ander template te laten triggeren. Het wisselen van template kan handig zijn als de markt in elkaar klapt. De benodigde trigger kun je instellen via config.

Trigger Kopen Uitgeschakeld

Triggers

Zoals hierboven al even aangegeven kun je een trigger gebruiken om te switchen van template. Per abonnement heb je een x-aantal triggers. Zo krijg je bij het instapabonnement 2 triggers, voor de Adventure hopper 5 triggers en bij de Hero hopper 10 triggers. Deze triggers kunnen erg waardevol zijn.

Een goed voorbeeld is wanneer de Bitcoin in elkaar zakt. Dan wil je het liefst niets aankopen, immers veelal zien we dat Altcoins ook zakken op het moment dat de Bitcoin zakt.

Via een trigger kun je verschillende zaken regelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen instellen dat wanneer de Bitcoin binnen het half uur met een procent of minder zakt, je de hopper niets meer wil laten aankopen.

Stijgt de Bitcoin weer, dan wil je weer gaan aankopen. Dit kun je weer regelen met een tweede trigger die zegt dat bij een stijging van x-% omhoog je de hopper weer inschakelt om te kopen. Naast dat je dit helemaal automatisch kunt laten triggeren, kun je ook zelf de koopfunctie binnen de hopper uitschakelen.

Backtesting
Backtesting

Backtesting

Deze tool is erg handig om inzicht te krijgen in jouw settings. Je kunt namelijk per munt bekijken hoe deze in het verleden zou hebben gescoord.

Dit doe je door een bepaalde munt aan te klikken en vervolgens jouw settings te laden via 'load existing config'. Zijn deze resultaten volgens jou goed, dan ben je op de goede weg. Bovendien krijg je via Cryptohopper een aantal suggesties voor settings die vanaf dat moment goed zouden moeten scoren.

Met een druk op de knop (deploy) kun je per munt deze settings activeren. Aan de ene kant is het zo gepiept, maar omdat de markt continu in beweging is moet je dit continu blijven monitoren. De resultaten uit het verleden bieden overigens geen zekerheid voor de toekomst. Alle backtesten die je voltooid hebt komen in een mooi overzicht te staan, zodat je hier later nog eens naar kunt kijken.

Cryptohopper prijzen

Er zijn verschillende abonnementen die je kunt afnemen. In eerste instantie is ons advies om de free trial te proberen, waarmee je 7 dagen toegang heb tot de 'explorer hopper'. Voor deze hopper betaal je normaliter een bedrag van $19 per maand. Naast de free trial kun je ook gebruik maken van de optie paper trading. Sowieso kun je deze mogelijk altijd blijven gebruiken, naast je betaalde abonnement.

In eerste instantie hoef je als gebruiker geen betalingsgegevens in te dienen, zoals je bij veel andere diensten wel moet doen. Wanneer je proefperiode ten einde is, stopt de hopper automatisch met traden. Vervolgens kun je upgraden, of niet.

Let wel op: als je een hopper gebruikt (ongeacht welke hopper), kun je deze niet op meerdere templates gebruiken. Ieder template vereist een nieuwe hopper, dus een nieuw abonnement. Je kunt meerdere abonnementen per account hebben.

De abonnementen zijn als volgt:

Explorer Hopper Starter ($ 19 per maand)

 

  • 80 posities
  • Maximaal 15 geselecteerde munten
  • Max 2 triggers
  • Kopen met een interval van 10 minuten
  • Basisondersteuning

Adventure Hopper Medium ($ 49 per maand)

  • 200 posities
  • Maximaal 50 geselecteerde munten
  • Max. 5 triggers
  • Kopen met een interval van 5 minuten
  • Uitgebreide ondersteuning

Hero Hopper Pro ($ 99 per maand)

 

  • 500 posities
  • Maximaal 75 geselecteerde munten
  • Max 10 triggers
  • Kopen met een interval van 2 minuten
  • Arbitrage
  • Eerste lijns ondersteuning
  • Alle munten worden ingeschakeld voor signalen

Cryptohopper Geannuleerd
Cryptohopper geannuleerd

Opzeggen van een Cryptohopper account

Wanneer je een abonnement bij Cryptohopper hebt lopen, is het mogelijk dit maandelijks op te zeggen. Daar waar het aanmelden vrij makkelijk is, is dit voor het afmelden een ander verhaal. Loopt je abonnement via PayPal dan dien je de automatische betaling voor het betreffende abonnement op te zeggen. Volg deze stappen voor het opzeggen van een abonnement:

  • Log in op PayPal;
  • Klik rechts bovenin op instellingen;
  • Klik op 'mijn geld';
  • Ga naar automatische betalingen en druk op 'stel.....''
  • Ga naar het abonnement en druk op annuleren.

Als je betaalt met een van de cryptomunten, verloopt je abonnement indien je zelf geen betaling hebt doorgevoerd.

Conclusie Cryptohopper

Over het algemeen zijn trading bots enkel geschikt voor ervaren traders. Cryptohopper mikt op de beginnende trader en de grote vraag is natuurlijk of dit gelukt is?

Direct al na het openen van een account is het duidelijk dat ze je niet in het diepe willen gooien. Er is een uitgebreid pakket aan informatievoorzieningen en het advies is ook alles door te nemen. Zelf hebben we hier echt wat aan gehad.

Documentatie
Documentatie

Week lang testen

Nadat we alles hadden doorgenomen en ondertussen enkele uren verder waren, wilden we het allereerst testen. Bij Cryptohopper mag je een week lang gratis gebruik maken van de 'explorer hopper'. De optie 'paper trading' is in het beginsel wel aan te raden en is echt een uitkomst.

Je krijgt een gevoel bij hoe het werkt en je kunt eindeloos testen, zonder dat er functies buiten werking zijn gesteld. Na wat dagen testen en gratis templates te hebben gebruikt, hadden we het gevoel er klaar voor te zijn en voor het echte werk te gaan.

Daarvoor moest eerst een connectie worden gemaakt met een exchange en dit proces wordt goed beschreven in de documentatie. We kunnen ons voorstellen dat dit in eerst instantie even afschrikt, maar dit valt alleszins mee. Zie ook onze uitleg in dit artikel.

Logboek
Logboek (Cryptohopper output)

Gebruiksvriendelijkheid

Cryptohopper is een product ontwikkeld door Nederlanders. En dan zou je verwachten dat ze de Nederlandse taal als een van de taalopties hanteren. Dit is niet het geval en erg jammer. We hopen dat dit in de toekomst zal veranderen, waardoor meer Nederlanders sneller geneigd zijn dit product te gaan gebruiken.

Als we naar de interface gaan zien we het onderverdeeld staan in verschillende onderdelen. Het dashboard geeft per hopper aan wat er zoal gebeurd. Hier zie je de open trades staan, verkochte trades, beginbalans en er is een logboek aanwezig.

Het logboek is een aangename toevoeging, want hier wordt alles bijgehouden: van een foutmelding tot een gecancelde transactie. Zo hoef je in feite niets te missen. En mocht er een error zijn, dan kun je in de documentatie bekijken wat de mogelijke oorzaak is.

Ook zie je welke munten er in het portfolio staan en er is een optie om restjes crypto te verkopen via de 'wallet scrubber'. Dit kan met een druk op de knop. Een minpuntje vinden we het saldo, waarbij hij aangeeft wat de 'return' is. Dit is de winst minus de openstaande posities. Hier had wat ons betreft enkel het resultaat uit verkopen mogen staan. Overigens staat dit getal dan weer wel bij 'stats'.

Verder is het instellen van de configuratie allemaal erg vriendelijk. Voor iedere setting staat netjes aangegeven wat er mee bedoelt wordt. En daar het best goed te doen is, zouden we toch bepaalde settings als strategie en signals toevoegen aan de algemene configuratie. Nu moet je voor bepaalde onderdelen uitwijken naar een ander tabblad, wat het zeker niet makkelijker maakt.

Trade History
Trade History

Statistieken

Om een idee te krijgen van de prestaties kun je terecht bij stats. Hier staat duidelijk vermeld welke munten goed scoren of juist minder goed scoren.

De statistieken geven de resultaten weer van iedere afzonderlijke hopper. Hier zouden we de optie willen zien, waarmee het gezamenlijke resultaat kan worden bekeken.

Via 'trade historie' kun je bekijken welke aankopen en verkopen er zijn gedaan. Dit overzicht is verder handig om te bekijken welk signaal goed was voor de aankoop en/of verkoop van een bepaalde coin. Wanneer je een hopper uit de running haalt, verdwijnen ook de resultaten in de 'trade historie'. Zelf zouden we een optie inbouwen waarbij je resultaten uit het verleden wel of niet kunt laten zien.

Support

Zelf waren we zo nu en dan zoekende naar informatie. Daarvoor heeft Cryptohopper een levendig forum waar je je vragen neer kunt leggen. Er zijn behoorlijk wat actieve leden die graag antwoord geven.

Wel is het veelal in het Engels en geven we de tip om altijd de vraag in het Engels neer te leggen. Dit geeft meer kans op een antwoord. Ook geeft Cryptohopper de optie een ticket aan te maken via de website en kun je los daarvan een mailtje sturen.

De status van de ticket kun je zelf inzien. Dit werkt goed, echter kregen we zelf geen antwoord op onze vragen. Bellen is ook geen optie, want er staat geen telefoonnummer op de website. Dit zou wat ons betreft anders mogen. Een andere optie zou de mogelijkheid van een chat kunnen zijn. Hier mag dus nog wat verbeterd worden.

Contact Cryptohopper
Contact Cryptohopper

Betalingen

Cryptohopper biedt verschillende betaalmogelijkheden aan om een abonnement af te nemen. Helaas is er voor Nederlanders niet de optie om middels iDEAL te betalen.

Als Nederlander ben je dan al aangewezen op een ander betaalmiddel als PayPal. Dit werkt overigens prima en direct na de betaling, kun je ook aan de slag. Het opzeggen van een abonnement is ietwat lastiger en zou anders mogen. Zelf willen we dit met een druk op de knop geregeld krijgen, maar dit is niet het geval.

Mogelijkheden

Cryptohopper biedt zowel voor de beginnende trader als de ervaren trader genoeg mogelijkheden. Als beginner is het aan te raden jezelf in te lezen, zodat je in ieder geval weet wat bepaalde instellingen voor je kunnen betekenen.

Ook is het raadzaam enige basiskennis te hebben van de verschillende technische indicatoren. Als beginnende trader kun je bij Cryptohopper uitstekend terecht, omdat je gebruik kunt maken van bestaande templates en anders mee kunt liften met bepaalde traders.

De instellingen zijn al voor je ingevuld. Ervaren traders krijgen de mogelijkheid om met honderden instellingen te schuiven en gebruik te maken van een hele rits indicatoren. Ook voor hen is dit product ideaal.

Wij zijn blij met de komst van dit mooie product en we verwachten dat het nog veel groter kan gaan worden dan dat het al is. Wellicht dat er in de toekomst nog wel een mogelijkheid komt om met een hefboom te traden, wie zal het zeggen? 

Traden met crypto's is nu binnen handbereik voor startende traders met de komst van Cryptohopper. Je hopt zo door de settings heen, klaar om te hoppen! HOP HOP, ervaar het zelf!

Veelgestelde vragen over Cryptohopper

Kun je winstgevend hoppen met de Cryptohopper?

Ja, het is zeer zeker mogelijk om de hopper winstgevend te draaien. Wel moet je de hopper continu in de gaten blijven houden, zodat je tijdig bent wanneer het sentiment omkeert.

Hoeveel winst kun je maken met de hopper?

Dat ligt helemaal aan je instellingen, hoeveel je erin investeert en wat de koers doet. Hier kan dan ook geen zinnig antwoord op worden gegeven.

Kun je meerdere hoppers actief hebben op één account?

Ja, dit is mogelijk. Daarvoor moet je wel verschillende API's gebruiken voor iedere hopper. Daarnaast is het af te raden een zogenoemde 'wallet scrubber' te gebruiken en/of posities automatisch te synchroniseren.

on air