Donald Trump Onetime

Het Trump Hotel imperium! Welke hotels bezit Trump?

De huidige president van de Verenigde Staten is één van de rijkste mannen ter wereld. Daarnaast heeft hij natuurlijk een grote mond, discrimineert dat het een lieve lust is (buitenlanders of vrouwen, daartussen discrimineert ie dan weer niet) en ziet er altijd uit als een overrijpe wortel met een cavia op zijn hoofd. Maar hij is nu eenmaal gekozen als president en we kunnen de komende jaren dus ook niet om hem heen. Dat Trump er van houdt om zijn rijkdom tentoon te stellen is ook een gegeven. Zijn geld heeft hij deels verdiend met een keten van luxe hotels. Welke hotels dat zijn en of ze echt zo over de top zijn, lees je hier.

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 19 mei 2022
Donald Trump Onetime

Wereldwijd imperium

Trump heeft op dit moment 12 hotels in zijn keten. Daarvan begint van vrijwel elk hotel de naam met zíjn naam, zo ijdel is hij ook wel. De hotels zijn niet enkel in Amerika gevestigd, in zijn drang naar wereldheerschappij heeft hij zijn business ook uitgebreid naar andere delen van de wereld (dat van die wereldheerschappij mag je natuurlijk met een knipoog lezen!).

Zo heeft hij 7 hotels in de VS, 1 in Canada, 1 in Panama en 3 in Europa. Het grappige is dat op de site van Trump Hotels Europe & Asia als 1 categorie staat, maar dat er geen hotel in Azië zit. Maar dat zou hij vast wel willen.

Las Vegas 1156095 1280
Trump International Hotel Las Vegas

Trump International Hotel Las Vegas

We beginnen in Sin City, de stad waaraan menig Onetimer zijn hart heeft verpand. Tussen alle glitz en glam van Las Vegas valt het hotel van Trump hier wellicht het minst op.

Het hotel ligt aan het einde van de Strip (of het begin, net hoe je het bekijkt), net voorbij de Wynn. Het is een vijfsterrenhotel tegen een schappelijke prijs. Een nachtje in het hotel in zomaar een weekend in april kost je tussen de €200 en €300 (het loont dus om prijzen te vergelijken!). Andere 5 sterren hotels aan de Strip zoals de Wynn, Pallazzo, Venetian of het Four Seasons zijn ruim duurder.

Wat krijg je voor dat geld? Volgens de reviews, met een gemiddeld cijfer van 9 op verschillende sites, is een overnachting in het Trump hotel in 1 woord fantastisch. De foto's laten een sjiek hotel zien, in een stijl die je bij Trump verwacht. Veel marmer, gepolijst hout, goud etc. Ga je dineren in het bijbehorende restaurant krijg je een servet met de initialen van Donald J. Trump voorgeschoteld. Tja, de man blijft natuurlijk lichtelijk megalomaan (of minder lichtelijk). Het aanzicht van het hotel is zoals je kunt verwachten en lijkt op de Trump Towers in New York: een grote goudkleurige toren.

Trump Hotel NYC
Trump Hotel New York

Trump Hotel New York

Hartje New York, midden op 5th Avenue, staat de Trump Tower. Deze kennen we wel uit het nieuws, hier vinden regelmatig demonstraties tegen Trump plaats. Dit is ook de plaats waar hij en Melania met hun zoontje in het penthouse woonden voordat hij naar het Witte huis mocht vertrekken. De geruchten gaan dat Melania er nog deels woont, omdat ze niet kan (of wil) aarden in Washington.

Maar het Trump Hotel New York zit niet in dit pand. In de Tower zitten naast appartementen, bedrijven gevestigd, en je kunt hier overdag eens binnenkijken. Het Trump Hotel daarentegen zit op Columbus Circle, een beroemde rotonde bij Central Park. Als je in de buurt bent kun je ook om dit hotel niet heen.

Dit vijfsterrenhotel kost wel iets meer dan in Vegas, voor een nachtje mag je met gemak zo'n €500 neertellen. En wat krijg je daar dan voor terug? Ook dit hotel waarderen gasten met een 9 en iedereen is lovend over de luxe, service etc. Je betaalt hier wel voor de locatie, een uitzicht vanuit de wolkenkrabber op Central Park is eigenlijk onbetaalbaar.

Ook hier is de inrichting weer des Trumps: marmer, hout, luxe materialen en alles straalt uit dat het duur is. Wel oogt het op de foto's iets moderner dan in Las Vegas. Het gebbetje hier is dat je een huisdier mee zou mogen nemen, en dat er voor hem/haar gezorgd wordt onder de naam Trump.PETS.

 

 

The White House 1623005 1280 1
Trump in het Witte Huis

Trump International Hotel Washington, D.C.

Alsof Trump al een voorgevoel had, heeft hij ook in de hoofdstad een hotel. Ten opzichte van de hotels in Las Vegas en New York valt deze qua uiterlijk uit de toon. Geen glimmende toren maar een paleisachtig uiterlijk. Ach, ook dit past wel bij Trump.

Uiteraard is dit ook een vijfsterrenhotel, en de prijzen liggen zo'n beetje gelijk aan die in New York. Ook hier ligt de waardering op een dikke 9, het zou bijna verdacht worden!

De inrichting is, afgaande op de foto's, koninklijk te noemen. Minder goud, minder marmer, wel luxe. Kamers in blauw met kroonluchters, fluwelen stoelen en bankjes, dat werk. Ook hier zijn huisdieren (kosteloos) toegestaan. Het hotel is voorzien van een complete wellness, je kunt je hier dus eens goed laten verwennen!

Dolphin Mall
Dolphin Mail

Trump National Doral Miami

Het met een 9 beoordeelde vijfsterrenresort Trump National Doral ligt net buiten Miami. Het is een iets goedkoper hotel dan de vorige twee, voor ongeveer €300 per nacht ben je hier het mannetje (of vrouwtje).

Dit hotel ligt op het Trump Golfresort en beschikt over 4 golfbanen. Dit zie je ook op de foto's, een typisch laaggebouwd hotel gelegen midden in het groen van Florida. De Dolphin Mall (grootste Mall van Miami) ligt in de buurt.

Ook is er een buitenzwembad met hottub en een wellness aanwezig, ook zonder golf kun je je hier dus vermaken. Kun je niet golfen dan kun je het leren op de school die erbij zit. De inrichting ziet er op de foto's lichter uit, meer zoals Washington maar dan zonder het overdreven koninklijke. Eigenlijk weinig bijzonder ten opzichte van andere resorts om eerlijk te zijn. Maar ik verwacht dat Trump dit resort ‘aanhoudt' zodat hij zelf af en toe een balletje kan slaan.

Waikiki 2244523 1280
Trump Hotel Honolulu

Trump International Hotel Waikiki

Ook op Hawaii is het Trump emperium vertegenwoordigd, in Honolulu staat het Trump International Hotel Waikiki. Uiteraard een vijfsterrenhotel met een voortreffelijke dikke 9 als waardering. Gasten vinden een verblijf hier ook weer fantastisch.

Een nachtje slapen in dit hotel kost je ongeveer €400. Hiervoor slaap je in een hoge toren met een schitterend uitzicht over Honolulu. De inrichting lijkt op die in New York, sjiek, luxe maar met een moderne touch. Uiteraard ligt het op een steenworp van het strand en is een deel van de faciliteiten gericht op het klimaat van Hawaii: lekker buiten. Zo ook de infinity pool: op grote hoogte vanuit het zwembad van het uitzicht genieten.

Ook bij dit hotel zit een zeer uitgebreide wellness, dat lijkt wel een vast onderdeel van de Trump hotelketen. Huisdieren zijn hier niet toegestaan. Zoals ook in de andere hotels is er een Nespresso apparaat aanwezig op de kamer. Dit is voortaan blijkbaar een uniek punt van luxere hotels, ik kom dat steeds meer tegen!

Chicago 1768745 1280
Trump Hotel Chicago

Trump International Hotel & Tower Chicago

Ook in Chicago is een Trump hotel te vinden. Dit vijfsterrenhotel krijgt wederom een dikke 9 al waardering van gasten. Voor zo'n €400 per nacht vonden zij hun verblijf geweldig, fantastisch of super.

Dat de Trumps dierenliefhebbers zijn blijkt wel, ook in dit hotel zijn huisdieren kosteloos toegestaan. Ik moet zeggen dat je dat niet vaak tegenkomt, vooral niet bij duurdere hotels. In dit hotel is een wellness aanwezig, al is deze niet zo uitgebreid als in andere Trump Hotels.

Het hotel is wederom een glanzende toren, passend bij de toren in New York. Ook de inrichting lijkt daarop geïnspireerd te zijn en oogt weer luxe.

Purple Grapes 553462 1280
Trump Winery

Albemarle Estate at Trump Winery

Ook dit een beetje een vreemde eend in de bijt, het is een resort op de wijngaard van de Trumps. Gelegen in Charlottesville, Virginia, ziet het er echt uit als een landhuis.

Het hotel heeft als enige Trump Hotel in Amerika geen 5 sterren, maar ‘slechts' 4,5. Dit zal komen door de beperkte faciliteiten (ten opzichte van de andere hotels) en de ligging, er is weinig te doen in de buurt.

De inrichting is heel klassiek en koninklijk. Van binnen lijkt het eerder een paleis dan een hotel, op de foto's lijkt het zelfs erger dan in Washington. Verrassend is dat je wel huisdieren mag meenemen maar er in dit geval wel voor betaalt. Je mag hier een nacht verblijven voor zo'n €400.

HOTELS BUITEN AMERIKA

Zoals gezegd, heeft Trump ook nog een aantal hotels buiten Amerika. Deze zal ik hieronder nog bespreken.

City 2098095 1280
Vancouver Trump Hotel

Trump International Hotel & Tower Vancouver

Het enige Trump Hotel in Canada ligt in Vancouver en de naam zegt het al: ook dit is weer een flinke toren. Je overnacht voor ongeveer €300 per nacht in deze glimmende toren. Ten opzichte van de andere torens van Trump is deze ronder en dus minder hoekig.

Ook dit vijfsterren hotel wordt weer met een dikke 9 beoordeeld. De gasten zijn wederom lovend. De inrichting is verrassend modern en minder ‘Trump' dan je zou verwachten. De ligging is blijkbaar fantastisch, voor zowel een zakelijke als privé-overnachting. Het uitzicht is geweldig en er is weer een uitgebreide wellness aanwezig. En natuurlijk is je viervoeter ook weer welkom!

Panama City 2163483 1280
Panama City Trump Tower

Trump International Hotel & Tower Panama

In Zuid-Amerika is het Trump emperium vertegenwoordigd met een hotel in Panama. Ook dit is weer een flinke toren, maar lijkt nog het meest op de Burj Khalifa in Dubai, het hotel is in de vorm van een zeil gebouwd.

Dit hotel is wellicht het goedkoopst van alle Trump Hotels, maar dat zal meer te maken hebben met het feit dat hotels in Panama überhaupt niet duur zijn. Vergeleken met andere vijfsterrenhotels in de omgeving zit het hotel met ongeveer €140 per nacht toch aan de hoge kant. Maar ook hier krijg je een ervaring die gewaardeerd wordt met een 9.

Het hotel ligt vlakbij het strand en is voorzien van een infinity pool. De inrichting is erg licht en modern, en uiteraard wel luxe en duur. Zo is er veel licht marmer aanwezig. Het uitzicht is weer fenomenaal, er is een wellness (niet heel uitgebreid) en je mag je trouwe Fifi weer meenemen.

Sea 192988 1280
Trump resort Schotland

Trump Turnberry, A Luxury Collection Resort, Scotland

In Schotland kun je terecht bij weer een resort uit de Trump Hotels collectie. Ook hier staat golf bovenaan, met twee golfbanen en een opleidingsinstituut.

Ook dit ziet eruit als een groot landgoed met een mega landhuis erop. Lekker groen, en de prijs ligt tussen €175 en €300 per nacht (zoeken loont, dit was voor hetzelfde weekend!). Ook hier hier hebben we weer te maken met 5 sterren en een waardering rond 9 van de gasten.

Het hotel ligt ook aan het strand en biedt een schitterend uitzicht over zee. Mocht je je viervoeter mee willen nemen, kun je die hier gratis mee naartoe nemen (een pré ten opzichte van Ierland in dit geval). Ook hier is weer een wellness aanwezig, al is deze niet zo uitgebreid.

De inrichting kan ik alleen maar beschrijven als Posh English Countryside. Het doet me denken aan paarden, met veel leer, tierlantijnen en zware meubels. De overheersende kleuren zijn rood en bruin met goud. Het moet je smaak zijn zullen we maar zeggen.

Het Trump Imperium

Trump heeft dus behoorlijk wat hotels zo verspreid over de wereld. Het valt op dat de meeste hotels huisdieren toestaan en dat er een aantal golfresorts zijn.

Wat de hotels gemeen hebben is dat ze aan de bovenkant van de markt zitten, zowel qua luxe, sterren, beoordelingen als qua prijs. Je moet er wat voor over hebben om bij d'n Donald te slapen. Maar dan krijg je dus ook een hoop luxe. De inrichting varieert van antiek tot modern maar is zonder uitzondering extreem luxe. De locaties zijn over het algemeen prachtig, en variëren van strandresorts tot wolkenkrabbers in wereldsteden.

Het is gezien de prijs niet voor iedereen weggelegd om een vakantie naar een Trump Hotel te boeken. Maar ik ben wel getriggerd en zal echt wel eens kijken of we er eens een nachtje kunnen doorbrengen tijdens een vakantie of stedentrip. Het lijkt mij wel een beleving op zich!

on air