Lips 33105 1280

Kylie Jenner: 21 jaar en (bijna) miljardair

Ze is de jongste telg van de Kardashian clan. Dochter van voormalig Olympisch atleet Bruce Jenner, die we nu kennen als transgender Caitlyn Jenner, en Kris Jenner, de ex-vrouw van Robert Kardashian en ‘madre familias' van de Kardashian-Jenner familie. We leerden haar in 2007 als 10-jarige kennen in de real-life soap rondom de familie: Keeping up with the Kardashians. En we hoeven met geen van de dames, en heren, medelijden te hebben als het gaat om banksaldi, maar Kylie Jenner heeft iets voor elkaar gekregen in haar jonge leventje dat de anderen nog niet is gelukt: ze heeft op eigen kracht bijna een miljard dollar verdiend. Hoe dat zo is gekomen zochten we voor je uit.

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 4 februari 2023
Lips 33105 1280
Studio 1873297 1280
De Kardashian-Jenners weten als geen ander om in de spotlights te komen en blijven

De Kardashians

Iedereen weet over wie je het hebt als je de naam Kardashian(s) laat vallen. Kim is de tweede van vier kinderen (Khloé, Koertney en Rob zijn de anderen) geboren uit het huwelijk tussen Kris en Robert Kardashian (bekend van de OJ Simpson rechtszaak), en was lange tijd de meest bekende naam van de familie. Kris en Robert scheidden in 1991, maar ze blijven close tot Robert in 2003 overleed. Een maand na de scheiding trouwde Kris met Bruce, Olympisch medaillewinnaar, en noemt zich vanaf dan Kris Jenner. Samen krijgen ze twee dochters: Kendall (1995) en Kylie (1997). Bruce heeft 4 kinderen die niet in de publiciteit staan.

In 2007 wordt de eerste aflevering van het reality programma rondom de turbulente familie uitgezonden. Kris staat stevig aan het roer van de familliebusiness, en is als mommager degene die beslist wat er gebeurt. Dat bepaalde zaken naar buiten komen is waarschijnlijk ook aan haar te danken. Ze doet alles voor bekendheid (en geld) lijkt het, ook al schaadt het haar familie en kinderen.

Aperture 1238977 1280
De (roddel)pers is nooit ver weg als het weer eens misgaat in bij de Kardashians

Kim, Khloé, Kourtney en Rob

Kim groeit al snel uit tot de meest populaire dochter van de familie, mede dankzij een gelekte sekstape (waarvan ze zelf zegt dat dit niet gewenst was). Een flitshuwelijk met Kris Humpries (what's in a name) in 2011 dat welgeteld 72 dagen duurde zorgde voor extra gossip, en in 2012 begint ze te daten met Kanye West. Het stel trouwt in 2014 en krijgt drie kinderen: North, Saint en Chicago West. Hoewel Kim in de loop der jaren minder in opspraak raakt (al wordt een overval in Parijs breed uitgemeten in de pers) is het Kanye die alle aandacht opeist. En dat terwijl hij eigenlijk helemaal niet in Keeping up with the Kardashians wil voorkomen.

Jongste zus Khloé is dan weliswaar niet zo populair als Kim, maar doet qua controversie in haar privéleven niet echt onder voor haar grote zus. Een huwelijk (als ze elkaar een maand kennen) met basketballer en troublemaker Lamar Odom zorgt voor voldoende voer voor de (roddel)pers. Na haar scheiding krijgt ze een relatie met de volgende basketballer: Tristan Thompson en in april 2018 krijgen zij een kindje. Maar op z'n Kardashians gaat dat natuurlijk niet zomaar, in dezelfde periode komt het overspel van Thompson naar buiten, al zijn ze naar verluid nog wel samen.

Oudste dochter Kourtney lijkt de meest normale van het stel, voorzover dat kan in zo'n familie, en zij heeft weinig controverse aan haar kont hangen. Broertje Rob wil eigenlijk niet in d schijnwerpers staan, en geef hem eens ongelijk. Hij worstelt met drugs én zijn gewicht, en zijn relatie met Blac Chyna is op zijn zachtst gezegd turbulent. Na de geboorte van hun dochtertje gaat het stel uit elkaar maar niet zonder heel veel modder over en weer te gooien!

Kendall Jenner

In 2007, als we via de reallife soap voor het eerst kennismaken met de familie, is Kendall Jenner 12 jaar oud. Net als haar zusje Kylie maakt ze dus haar pubertijd en plein public mee, ze groeien letterlijk op in de schijnwerpers. Kendall mist de bekende rondingen van de Kardashians, en blijkt een ware supermodel in de dop te zijn. Nu is ze 22 jaar en het best betaalde model ter wereld, volgens Forbes.

Met deze titel weet ze Gisele Bündchen, die vanaf 2002 deze titel mocht dragen, van haar troon te steken. En dat is niet onverdiend, de jonge Jenner weet in de periode juni 2016 tot juni 2017 een bedrag van 22 miljoen dollar bij elkaar te modelleren! Dit komt mede door haar gigantische aantal volgers op social media, op Instagram heeft zij 95 miljoen volgers en is daarmee Kim dubbel en dwars voorbij. Dit aantal zorgt ervoor dat ze een perfect uithangbord is voor luxe merken, die daarmee een miljoenenpubliek kopen. Ook is het model bevriend met medemodellen Gigi en Bella Hadid, die van dezelfde Instagram-generatie zijn.

Makeup Brush 1761648 1280
Kylie wordt rijk met make-up

Kylie Jenner

Kylie is de jongste van de familie, en was 10 toen ze debuteerde in het reality programma. Ook zij groeide op voor de camera's maar is door haar typische Kardashian lijf minder geschikt als model dan Kendall. Ze heeft meer ‘vorm' en staat vooral bekend om haar volle lippen. De meningen zijn dat ze daar iets aan heeft laten doen, al ontkent ze dit zelf. Meisjes wereldwijd proberen met allerlei huis- tuin- en keukenoplossingen dezelfde lippen te krijgen, wat niet altijd even goed gaat.

In Kylie schuilt al jong een entrepreneur en ze gaat samenwerkingen aan met cosmetica- en modemerken, niet onverdienstelijk ook. Dit leidt ertoe dat ze in 2015 Kyllie Cosmetics opzet, en dat is wat haar nu de jongste miljardair ooit gaat maken.

Maar ook Kylie weet de Kardashian-naam hoog te houden. Ze was jarenlang (als minderjarige al) samen met rapper Tyga, en zij gaven elkaar over en weer exorbitante cadeaus. Toch hield de relatie niet stand en niet lang daarna begon ze te daten met rapper Travis Scott. Inmiddels zijn ze ouders van een dochter, Stormi Webster, die Kylie op haar 20ste kreeg.

Mobile 2598295 1280
Kylie weet hoe ze Instagram moet gebruiken: ze staat met 5 foto's in de top 20 meest gelikete foto's

Instagram

Kylie gaat lekker op Social Media, op Instagram heeft zij een aanhang van bijna 114 miljoen volgers. Toch moeten Kendall en Kylie grote zus Kim nog steeds voor laten, die staat nu op een 116 miljoen volgers op Instagram. Maar qua likes moet Kim haar meerderen erkennen in de jongste zusjes. Kylie staat op dit moment fier bovenaan met twee foto's van haar dochter Stormi. De eerste foto van het meisje haalde 18 miljoen likes, de tweede 13 miljoen. Ook in de rest van de top 20 (gemeten in augsutus 2018) komt Kylie nog driemaal voor (in het totaal dus met vijf foto's).

Zus Kendall had ooit de meest gelikete foto. Een foto waarin ze op de grond ligt en haar haar in hartjes om haar heen ligt, was goed voor 3,5 miljoen likes en stootte de trouwkus van Kim en Kanye van de eerste plek. Zowel Kendall als Kim komen op dit moment niet meer in de top 20 voor.

Naarmate Kim ouder wordt verdwijnt ze wat meer naar de achtergrond, al weet ze vriend en vijand nog regelmatig te verbazen met haar kledingkeuzes. Kendall en Kylie zijn de next generation en groeien als merk harder dan hun oudere zus.

Smile 1999714 1280
Natuurlijk verkoopt Kylie een illusie. Haar lip kits verkopen zo goed omdat iedereen denkt dan net zo'n lippen als Kylie te kunnen krijgen, of droomt daar in ieder geval van

Kylie cosmetics

In 2015 zette Kylie haar eigen cosmeticamerk op, ze was toen net 18. En dit is de beste beslissing die ze had kunnen maken, zo lijkt het nu.

Het begon met de Kylie Lip Kit. Zelf gebruikte ze lipliner om haar lippen groter te laten lijken, en daaroverheen lippenstift. De lipkits waren dus precies dat: een combinatie van een lippotlood en lippenstift. Deze werden verkocht voor $29 per stuk (niet heel duur dus) en de eerste 15.000 stuks verkochten in enkele minuten compleet uit. De productie werd dus snel opgeschaald naar een half miljoen en ook die waren in no time uitverkocht.

Kylie financierde de eerste 15.000 stuks zelf met geld dat ze eerder verdiend had, en ze is ook de enige eigenaar van haar eigen bedrijf, Kylie Cosmetics.

De lip kits zijn nog steeds immens populair en komen in vele kleuren, maar het is altijd matte lipstick. In de afgelopen tijd is het bedrijf uitgebreid met legio andere make-up artikelen. Zo kun je van het merk Kylie inmiddels allerlei soorten andere lipsticks en gloss kopen. Die kosten tussen de $15 en $20. Ook kun je je ogen opmaken met Kylie's favorieten: oogschaduw en eyeliner zitten ook in de collectie. Afhankelijk van het aantal kleuren kost een palet met oogschaduw tussen de $24 en $65, en eyeliner gaat voor $10 de webshops uit. Ook poeders en foundations etc kun je voortaan van het merk krijgen. En allemaal voor schappelijke prijzen.

Packs 163497 1280 1
De dollars stromen binnen bij Kylie Cosmetics

Miljardair in de dop

Met de verkoop van al die producten, die dus niet belachelijk duur zijn maar wel als warme broodjes over de (digitale) toonbank vliegen, heeft Kylie inmiddels een vermogen opgebouwd van meer dan 900 miljoen dollar. Het miljard is dus in zicht. Vooral de speciale limited editions die eens in de zoveel tijd uitgebracht worden, zorgen voor enorme salesboosts. In november 2016 was de holiday collection (voor kerst) in 24 uur goed voor 19 miljoen dollar omzet.

Sinds de start van het bedrijf (officieel begin 2016, bij de tweede ‘batch' lip kits) is er voor meer dan $630 miljoen verkocht. Daar moet je heel veel lippenstiftjes voor verkopen! En hiermee staat Jenner sinds dit jaar op nummer 3 van de Forbes Celebrity top 100. Met inkomsten van $166,5 miljoen in een jaar stoot ze Beyoncé van de troon als bestverdienende vrouwelijke ster, en hoeft ze alleen Floyd Mayweather en George Clooney voor zich te dulden op de lijst. Een jaar eerder stond ze met $41 miljoen verdiensten op nummer 59, en als ze zo doorgaat zou het mij niet verbazen als ze binnen afzienbare tijd fier bovenaan staat.

Jongste miljardair ooit?

Qua waarde is ze het dubbele waard van haar zus Kim, die ook hier Kylie voor zich moet dulden. En met haar waarde is ze haard op weg om de jongste miljardair ooit te worden. Mark Zuckerberg ging haar voor en bereikte de magische grens op zijn 23ste. Dat Forbes haar self made noemt, valt bij velen overigens niet in goede aarde. Ze is tenslotte geboren in een rijk gezin. Maar dat neemt niet weg dat ze Kylie Cosmetics opgezet heeft met haar eigen geld, en zelf volledig eigenaar is. Dat haar naam haar geholpen heeft, zal niemand ontkennen. Maar wat ze op deze leeftijd heeft gepresteerd doet niemand haar na. En haar zussen en broers hebben het ook niet gered, hoewel ze uit hetzelfde gezin komen.

Ja, ik ben van mening dat Kylie het heel slim heeft aangepakt, en dat ze daarvoor best wat veren in de bevallige billen gestoken mag krijgen. Ze had ook à la Kim kunnen proberen te leven van beroemd zijn, zonder ook maar enige kennis en kunde aan de dag te leggen. En dan vervolgens trouwen met één van de grootste zelfbenoemde beroemdheden op aarde, dan kom je er inderdaad ook.

on air